Coloana principala de gaze trece prin apartamentul meu(11 m de teava groasa) deoarece a fost de cand s-a construit blocul in anii '80.Aceasta coloana deservea apartamentele de la parter pana la etajul 8.Intre timp am trecut la contorizare individuala si doar un singur apartament a mai ramas racordat la aceasta coloana. Ideea este ca Asociatia nu doreste sa schimbe toata teava ci doar sa repare (asa cum s-a intamplat si acum 3 ani) deoarece spun ca e mult prea scump si ca oricum la un moment dat(nu se stie cand) vecinul care a mai ramas racordat, va trece la contorizare individuala... candva
Acum trei zile (08.03.2016)am fost invitati la o discutie, la Asociatie, discutie la care a participat un domn din Asociatie si vecinul care nu are gaze din cauza defectiunii la coloana principala de gaze care trece prin apartamentul meu.La acesta discutie fiecare si-a spus punctul de vedere, domnul acela din Asociatie incerca sa gaseasca solutii cu avantaje - dezavantaje etc.
In data de 09.03.2016, m-am trezit cu Administratorul la usa cu un Proces Verbal de 3 pagini,pe care mi l-a inmanat sa-l citesc si sa-l semnez daca sunt de acord sau daca am completari/modificari sa-i spun.Am aflat cu stupoare ca, cu o zi in urma am participat la o mediere (desi nu am fost informata in acest sens - mi s-a spus ca sunt invitata la o discutie cu vecinul fara gaze). Pur si simplu sunt socata...am citit si eu putin despre mediere si stiu ca este faza de dinainte de judecata. E corect sa nu fiu informata ca particip la un proces de mediere? In fine am modificat Procesul Verbal si aseara mi-a dat varianta modificata, cu ce am spus eu , dar cu noi propozitii adaugate care cumva ne incrimanau tot pe noi..Sunt obligata sa semnez acest Proces - Verbal de mediere?
Coloana nu ma deserveste pe mine(propietarul) ci doar traverseaza apartamentul meu (11 m teava). In ce mod isi asuma executantul responsabilitatea corectei remedieri si a eventualelor defectiuni si/sau prejudicii ?
Pe cine ar trebui sa chemam sa faca expertiza dupa reparatii?
Detectorul de gaze la instalatia noastra, ar opri gazele doar la instalatia noastra in cazul unor eventuale probleme nu si la coloana principala unde nu exista detector de gaze.
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs vis-a-vis de urmatoarea situatie:prin apartamentul nostru(parter) trec 11 m din coloana principala de gaze care nu deserveste apartamentul nostru.Acum aproximativ 3 ani la revizii s-a descoperit ca unul dintre coturi nu era ok.Teava a fost taiata cu flexul reparata si apoi, dupa remedierea defectiunii, sudata.Saptamana trecuta, la revizie, s-au descoperit scapari de gaze la noi in bucatarie, in acelasi loc in care au fost efectuate reparatiile anterioare.La sesizare firme care a facut revizia,gazele au fost oprite si sigilat robinetul.Pentru remedierea defectiunii, a fost chemata aceiasi firma care a efectuat reparatiile acum doi ani. Aceasta firma, doreste sa execute lucrarile ca acum doi, in ciuda faptului ca lucrarea nu a rezistat in timp.Sunt obligata sa permit ca reparatiile sa fie efectuate in acelasi mod? eu ca propietar,trebuie sa accept sa-mi fie viata pusa in pericol de catre aceasta firma?Cum ar trebui sa actionez pentru a-mi apara viata si bunurile? Multumesc anticipat.