avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate dan_pv23

Activitate dan_pv23

Răspuns la discuția Antecontract vanzare cumparare
Paragraful meu suna astfel:
Noi partile contractante am luat cunostinta ca daca una dintre noi refuza obligatia de a incheia contractul de vanzare cumparare la termenul stabilit, cealalalta parte este indreptatita sa solicite instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare, caz in care va suporta si cheltuielile ocazionate de proces.
Multumesc pentru raspuns. Se pare ca am nevoie de un avocat.
Conditiile de validitate eu cred ca se rezuma la aducerea de catre vanzator a actelor si certificatelor necesare vanzarii.
Răspuns la discuția Antecontract vanzare cumparare
O problema asemanatoare.
Am primit antecontractul sa il citesc inainte sa fie validat. Am fost grabit sa semnez iar a doua zi am constatat ca in varianta finala este specificat ca exista ipoteca catre un IFN pe imobilul in care se afla apartamentul si apare un paragraf asemanator cu cel de mai sus care nu exista in varianta initiala. Vanzatorul are drept sa revina asupra antecontractului, cu exceptia anularii vanzarii, cumparatorul nu are.
Prin urmare a fost schimbat inainte sa semnez.
Nu se mentioneaza nimic de stergera ipotecii in timpul vanzarii, numai ca IFN-ul trebuie sa dea acord de instrainare.
In textul documentului final a intervenit o eroare - suma de platit de catre cumparator e scrisa gresit in litere si corect in cifre. Asta este o eroare, pentru ca apare si defalcat corect 1500+rest de plata - s-au grabit si d-lor.
Exista o posibitate sa anulez acest antecontract? Alt motiv - refuz cand am solicitat sa iau legatura cu contractantul unui alt apartament.