avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate ely009

Activitate ely009

Am gasit in Legea 146/1997 art 15 lit f 1 , nu se plateste taxa de timbru si in codul penal sunt art 206 (1) si 205 , plus Legea 61/1991 art3 pct. 1
Multumesc....imi puteti spune mai detaliat cum sa procedez in civil ?
Detaliu cerere

Data adăugării
12.03.2016, 17:51
Judeţ
IASI
Descriere
Buna ziua am si eu o problema , anu trecut am fost la o casa d epariuri unde mai pariam la fotbal, tenis, baschet ....mereu acolo era o femeie pensionara si juca mereu la cursele de cainii si bexis , cum va spuneam am intrat sa pun 2-3 bilete si atunci a venit langa mine femeia asta care mereu intra in fata sa puna mai repede pariuri ptr. cursele de cainii , i am facut loc sa puie bilet inaintea mea , eu atunci vorbeam si la telefon , intre timp mi a cazut un cercel din ureche si m am aplecat sa mi iau cercelul, asta fiind anul trecut prin decembrie nu mai stiu exact ziua ,cand m am dus in februarie pe data de 12 a inceput din seniin sa se ia de mine si sa ma acuze ca i am furat nu stiu ce cercel , si ca o sa ma aresteze etc. eu atunci nu am realizat la ce se refera ca ma luat exact ca din oala , eu atat i a zis cred ca te ai tampit la cap de attea curse de cainii , i am zis ca nu stiu despre ce vorbeste , dupa care mi am pus cateva bilete la priuri si am plecat ,sambata pe 13 februarie m am dus inpoi ca am avut un bilet castigator , era la fel acolo femeiea asta si juca la curse d ecainii , si iar ma jinit si mi a denigrat imaginea d efata cu persoanele de fata si atuni i am spus ca o s ai cer daune morale si sa aiba grija ce vorbeste ca eu nu i am luat nici un cercel si nu stiu despre ce vorbeste , ma amenitat cu baiatul ei ca o sa ma dea cu capul de bordura etc., am plecat dar pe drum am derult tot ce mi a spus si am zis ca nupot tolera asa ceva ptr ca nu ma simt vinovata cu nimic , am sunat la 112 , si i am spus despre porblema care o aveam a venit un echipaj d epolitie am vb cu ei si sau dus la casa de pariuri ,nu am mai stiut nimica de pe data de 13 februarie pana vineri 11 martie cand am ajuns acasa mi a zis mama ca am primit un plic si era o citatie in calitate de martor , am sunat la nr de mobil respectiv sa intreb despre ce anume este vorba si mi a spus ca e vorba despre un cercel, i am explicat ca nu i am luat nici un cercel si i am relatat ce am scris mai sus , i a spus ca trebuie sa scriu pe hartie toate cele spuse la telefon ....intrebarea mea este conform codului penal 206 si 205 este calomnie si cum trebuie s aprocedez ca vreau s ai cer daune morale ,nu pot tolera asa ceva deoarece mi a afectat imaginea si demnitatea , am inteles ca taxa de timbru este scutitta conf legii 146/1997 art 15 lit f(1).Va rog sa ma ajutati sa rezolv aeasta problema , Multumesc anticipat. Ely