avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate aleee_h

Activitate aleee_h

Am construit o copertina din lemn in lateralul si putin in spatele casei,pentru a depozita lemnele, fara fundatie, acoperita cu fasi de tabla, fara autorizatie. Distanta din copertina pana in gardul cu proprietatea vecina(bloc cu 3 etaje +parter) este de 1 metru. In urma unei reclamati facute de vecinul de la parter am primit de la primarie o somatie sa o daramam. Am fost la primarie sa intram in legalitate cu constructia din lemn, am depus actele pentru certificatul de urbanism si ca raspuns ni s.a spus din nou sa o daramam pe motiv ca am opturat insorirea constructiei vecine. Distanta din gardul meu pana in bloc este de 2 metri. Consideram ca blocul a fost construit ilegal, acesta avand toate geamurile pozitionate catre casa noastra, ceea ce nu ne.a deranjat pana acum. Eu pentru o anexa ar trebui sa las o distanta mai mare din gard pana in prorietate, decat au lasat cei care au construit blocul. Ce pot face sa nu daram copertina si sa intru in legalitate cu ea? Agatandu.ma de constructia blocului din spatele casei. Mentionez ca pe cand am cumparat noi terenul puz.ul era doar p+2, acesta modificandu.se peste noapte.
Am o contructie inceputa din 2010, terminata in prezent cu un puz de sp+p+m. Terenul cumparat intr-o zona rezidentiala a fost initial de case, iar in toamna anului trecut a inceput constructia a 3 blocuri in spatele casei mele. Mai exact unul din cele 3 blocuri este amplasat cu fata, geamuri, balcoane, toata vederea, in curtea mea. Limita intre proprietate mea si bloc este de 2metri, iar puz-ul blocului este de p+3. Intimitatea nu mai exista . Toti cei 8 vecini, viitori propretarii ai apartamentelor au vederea catre accesul nostru in casa, cat si catre geamuriile de la baie, bucatrie si un dormitor. Cat de legala este aceasta constructie si cum se procedeaza cu intabularea blocului, respectiv a apartamentelor care am inteles ca au inceput sa fie vandute? Se poate face fara acordul meu, tiinand cont ca avem o latura a gardului comuna. Va multumesc !