avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Activitate tanase.florin

Activitate tanase.florin

in data de 19,07 2016 am semnat un antecontract de vanzare cumparare la un birou notarial in care subsemnatul este ca si promitent cumparator.In antecontract sunt stipulate urmatoarele: pretul de vanzare:termenul de 15 ianuarie 2017 ca fiind termenul de a intra in stapanire de drept termen in care vanzatorul imi promite ca nu va instraina imobilul care acum se afla in constructie.se mai preciseaza ca la acest termen daca vanzatorul nu nu primeste restul sumei poate instraina imobilul fara sa imi restituie avansul dat de mine ,iar daca el nu imi poate la data respectiva sa imi vanda imobilul eu sa primesc dublul sumei date ca avans(10%am dat).TOT IN ACEST CONTRACT SE STIPULEAZA CA PROMITENTUL CUMPARATOR ADICA SUBSEMNATUL VA INTRA IN STAPANIRE DE FAPT A IMOBILULUI PANA CEL TARZIU LA DATA DE 1 NOIEMBRIE 2016...fapt care este imposibil la cat de intarziate sunt lucrarile la imobil,dar in contract nu se mentioneaza ce se intampla daca acesta nu respecta termenul de 1 nov 2016.Pt ca diferenta o sa o achit prin credit bancar preferabil prima casa sau ipotecar.in acest caz in care constructorul pare neserios (dosarul este la banca si asteapta expertiza evaluatorului si alte acte ex:precum este proprietarul terenului) se poate anula antecontractul si sa imi dea avansul inapoi ? sau pe mine m-ar interesa mai degraba modificarea termenului de 15 ianuarie de exemplu cu 01 martie 2017