avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate Kany

Activitate Kany

Pentru dl GermanAlex
Asa voi face. Cind revin in tara voi cere coduri client diferite pentru fiecare punct. Daca dvoastra a-ti reusit va trebui sa reusesc si eu. Nu numai ca este mai comod sa pot plati avansurile in siguranta dar evit consecintele neplacute si traumatizante. Va multumesc.

Pentru < Kondorul>
<Am si eu aceeasi problema. Am discutat cu ei si plata nu se poate face dupa cod eneltel (locatie) ci numai prin cod client care este unic. Mi-au sugerat sa fac plata manual si sa nu mai tin bani in cont. Niste inapoiati...>
Total incompetenti. Aberant. Atunci ce sens au codurile fiecarui punct de consum, daca un singur cod, cel de client este folosit la operatii? Si daca acest cod client este, logic, unic, ma intreb atunci cum a facut dl German Alex (pe care-l citim mai sus) ca sa obtina mai multe coduri client ? Innui. Adica trebuie sa inteleg ca nimeni nu stie nimic, toata lumea face ce vrea si ca totul este posibil in ambele sensuri!!!
Revenind la interventia dlui Cyan, care a citat mai sus din situl FURNIZORULUI <informatii utile>
<Suma achitată în avans va fi scăzută din următoarea/ următoarele facturi de consum estimat/ real sau va fi returnată, la cerere, consumatorului. [ link extern ] ...> ,
am sa incerc sa ma bat impotriva vintului ca sa salvez principiul prin care, banii se pot plati in avans pe punctele de consum si trebuie sa ramina ACOLO in contul acelor puncte, pina la totala lor epuizare.
Ma bucur ca a-ti intervenit si va multumesc. Din experienta dvoastra nu pot decit sa invat cum sa procedez mai departe.

Buna ziua
Locuiesc in strainatate si vin in tara de citeva ori pe an. Am mai multe resedinte in tara la care sint client la un FURNIZOR de curent electric . Deci am un COD CLIENT si mai multe CODURI FURNIZOR, fiecare cod FURNIZOR fiind atasat la un punct de consum. Doua din puncte sint in folosinta mea personala si pe care le folosesc cind vin in tara. Unul la Bucuresti, altul la Neptun. Celelate puncte de consum sint in Bucuresti, inchiriate (legal, toate cu contracte de inchiriere declarate).
Pentru cele doua puncte cu folosinta personala, am obiceiul sa platesc avansuri (100-300lei), calculate in asa fel ca sa-mi acopere micile facturi care pot interveni in absenta mea din tara (evitind astfel de a-mi deranja mandatarii pentru plata lor).
Introducind aplicatia FURNIZOR in informatica mea (ca sa urmaresc platile facturilor chiriasilor) mi-am dat seama ca FURNIZORUL imi preleveaza banii platiti din avans si-i permuteaza pe puncte de consum unde am locatari rau platitori, lasindu-ma descoperita. Exemple :
1.Imi preleveaza 275 lei de la Neptun prin <nota contabila banca> si acopera plata partiala la 3 facturi in Bucuresti, la un punct unde am locatar rau patitor. Locatarul care nu a platit 1700 lei, dar nu primeste nici o Notificare de plata.
2.Imi lasa soldul zero la Neptun si imi trimite Notificare relativa la o noua factura estimata, de 55 lei, cu amenintarea de proces pt neplata ! Rapid (inainte ca sa la cer explicatii) platesc inca 60 lei pt Neptun, eu vizualizez ca banii sint operati de FURNIZOR, dar ei nu-mi recunosc plata si-mi cer dovada platii bancare.
3. Platesc 100 lei pt apartamentul in folosinta mea din Bucuresti si FURNIZORUL imi permuteaza 74 lei prin ceea ce numesc ei <nota contabila banca> spre punctul de la Neptun.
4. Intre doi locatari, la un apartament am platit 75 lei pt o factura si care, din start, OP ul a intrat impartit pe doua puncte de consum (71.07 pt punctul cu factura si 3.99 la alt punct la un alt locatar) !!!
5. De cind le scriu si reclam, FURNIZORUL mi-a sters toate platile la punctele litigioase si nu le mai pot vizualiza online. Dar din fericire, eu le-am scanat si inregistrat din timp…
6. Din toata varza lor eu am iesit redevanta si la Neptun si la Bucuresti, la punctele folosite de mine, (repet, banii mei fiind transferati la locatari rau platitori si nenotificati), eu, care stateam linistita, stiind ca platile mele imi acopera facturile iar soldul il voi gasi in favoarea mea. Si ma intreb ce se intimpla daca un locatar plateste pentru un alt locatar, sau chiar pentru punctul din folosinta mea personala.
Multumesc ca m-ati citit. Va rog sa-mi clarificati daca FURNIZORUL de curent electric are dreptul sa permuteze platile de la un punct de consum la altul fara aprobarea mea. Daca este legal sa faca ordine provocind dezordine. Va multumesc.