avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaCR

Activitate MirceaCR

Buna ziua,

Desi exista un topic asemanator am decis sa creez unul nou, luand in calcul faptul ca am auzit un zvon cum ca legislatia s-a modificat intre timp si intrebarile mele ating mai multe puncte.

De curand am facut contractul de vanzare-cumparare pentru o masina noua. Am platit avansul iar dupa ce incepe programul rabla voi plati restul de bani.

Din cauza faptului ca RCA-ul si CASCO-ul scad dramatic pentru persoanele de peste 30 de ani, doresc ca inmatricularea masinii sa o faca unul din parinti, pe numele sau.

Din ce am m-am documentat, daca am inteles corect, inmatricularea se poate face doar pe numele proprietarului, prin urmare va trebui sa transfer masina pe numele parintelui. Acest trasfer se poate face prin donatie (la notar, platind 0,25% din valoarea masinii sau 50lei) sau printr-un alt contract de vanzare cumparare.

I1. Ce varianta ma sfatuiti sa aleg?

I2. Daca fac contractul de vanzare-cumparare ce suma trebuie inscrisa pe contract?

I3. Va exista vreo problema daca voi conduce eu masina? In caz de incident, vor suporta reparatiile firmele de asigurari? Din ce am citit asigurarile RCA se fac pe masina, nu pe sofer iar la cele CASCO doar unele permit conducerea masinii de o alta persoana decat proprietarul.

I4. Care sunt pasii care trebuiesc urmati?

Multumesc pentru ajutor!