avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate lilianaa07

Activitate lilianaa07

Prietenul meu a avut un accident usor pe un drum de tara, mai exact mergea cu viteza mica si un domn beat, care mergea pe o bicicleta si venea din sens opus, a intrat in masina. Domnul cu pricina s-a dezechilibrat si a cazut, lovindu-se la mana stanga. Prietenul meu a cobort sa vada ce e cu acel om, si-a dat seama ca e foarte beat a incercat sa il ajute si domnul a fost ca este ok si ca nu are nimic si isi cere scuze ca a intrat cu bicileta in masina. ( Capacul de la roata a ramas cu urma rotii de la bicicleta). Dupa prietenul meu pleaca cu masina spre oras. La o jumatate de ora este sunat sa vina la politie unde i se face alcooltestul care a iesit cu o, si apoi au mers la spital pentru recoltarea de probe biologice. Polististul care se ocupa de caz i-a zis ca ar fi trebuit sa sune si sa declare accidentul chiar daca e unul minor si ca daca a vazut ca domnul era beat ar fi trebuit sa opreasca masina si sa il astepte ca sa treaca. La spital a fost adus si domnul care a cazut recoltandu-se probe. In urma controlului medical s-a contastat ca are cateva zgaraieturi usoare pe antebratul stang si dureri in zona toracita. Soferului i s-a luat permisul si a fost anuntat ca i s-a facut dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si ca va fi predat unui procuror. Ce se poate face in aceasta situatie? Care ar fi sanctiunile aplicate in acest caz? Multumesc.