Sunt in urmatoarea situatie.
Am lucrat la o companie timp de 17 ani,fara intrerupere si fara o zi de cocediu medical.Din pacate,la data de 01.04.2017 urmeaza sa ni se inmaneze preavizul (concediere colectiva).
In mod normal ar trebui sa intru in somaj dupa perioada de preaviz.
Problema este ca am fost diagnosticata cu o neoplazie si va trebui undeva in jurul datei de 11.04.2017 sa fac operatie si sa intru in concediu medical-deci in perioada de preaviz.
Acest lucru inseamna ca se va intrerupe preavizul si voi intra in concediu medical o perioada lunga de timp , maxim 18 luni , asa cum este prevazut pentru neoplazii.
Intrebarile mele sunt :
1.Dupa cele 18 luni de concediu medical , curg in continuare restul de zile de preaviz si apoi mai pot beneficia de ajutor de somaj un an de zile ,conform legii?
2.Ce baza de calcul voi avea pentru stabilirea ajutorului de somaj ,pentru situatia de la punctul 1 ?
3.Dar daca as intra in somaj si as intrerupe somajul cu concediul medical de 18 luni , s-ar relua apoi ajutorul de somaj si cu ce baza de calcul ?
Apelez la profesionalismul dumneavoastra , pentru cea mai buna solutie in cazul meu.
Cu respect,
V.Dumitrescu