va multumesc pentru atentia acordata dar noua lege spune asa:
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, de concediul fără plată sau de stimulentul de inserţie reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserţie, precum şi pentru cele aflate în concediu fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opţiunii se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului;
c) pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, şi care nu se află în situaţia prevăzută la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
As inteleg ca daca ma aflu in plata stimulentului de insertie ma aflu sub incidenta legii si daca duc acte doveditoare pot sa primesc indemnizatia. Daca NU duc acte dovediatoare durata platii stimulentului de insertie se mareste automat de la 2 ani la 3 ani. Ma insel?
Multumesc mult.
Buna ziua,
Am nascut in noiembrie 2014, deci mai sunt 7 luni pana cand copilul implineste 2 ani. Mentionez ca nu am luat nici o zi de concediu de crestere a copilului ci doar cele 126 de zile de concediu de maternitate (medical). Am cerut si primit stimulentul de insertie insa. As vrea acum sa intrerup stimulentul de insertie si sa iau CCC pana implineste copilul 2 ani. Se mai poate? Dar dupa legea noua (adica daca as vrea de la 1 iulie)?
Va multumesc.