avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate exploreris

Activitate exploreris

Răspuns la discuția Hartuire Vecina Bloc
sunt intr-o situatie asemenatoare, am sunat la 112 si nu au raspuns drept urmare am sunat la circa de care apartin. Cel de acolo a spus: "bine ca nu au raspuns la 112 pentru ca va luati amenda" chiar daca erau amenintati doi copii, eu fiind anuntat telefonic de un vecin si fiind in apropiere la servici am venit urgent, intre timp am si sunat la politie. Ce naiba putem face, delicventii au mai multe drepturi decat oamenii normali si decat politia, procuratura, etc. Copii nostril nu au drepturi? Solutia? Inca nu am aflat-o, o caut zi si noapte, recent am gasit cinele respectivei legat de usa blocului, un dulau, am reclamat si degeaba, insa eu daca imi fac dreptate singur.... ca pot si am cu ce, chiar am dat comanda si de drujba pentru a ma apara de caini si sa tai lemnele la iarna (doar soba o sa o cumpar mai tarziu cand ma voi muta la casa) ..... la naiba, o iau razna, nu mai rezist.... eu legat de maini, politia la fel, o individa face ce vrea si mai este bagata in seama de jurnalisti de doi lei, ca de a amenintat-o concubinul pe care acum ceva timp il prezenta politiei drept "nepot"... traim intr-o....
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Voi incerca sa ma abtin sa ii raspund la insulte, cu mine e simplu, insa ce pot face sa imi protejez copii de toate rautatle iesite din gura acestei individe, ca sa nu mai vorbesc ca daca a avut curajul sa sara la bataie la doi adulti din bloc ce o va retine sa imi agreseze fizic copii?
1) Daca copii mei erau obraznici aveam plangeri de la vecinii de la etajul 1, de la 3 si de pe palier cu mine nu de la parter din partea opusa fata de mine, eu locuind la etajul 2.
2) Ca sa inteleaga toti voi da un exemplu relevant: mergand la cumparaturi copii vad cate o chestie (mai scumpa sau nu) care nu o avem planificata in bugetul nostru si ma intreaba daca ne permitem sau nu sa o cumparam, nu fac istericale ca o vor neaparat. poate chiar isi doresc acel lucru insa inteleg ca nu ne permitem.
3) Copiii mei sunt invatati sa nu ne minta, nu se tem de pedepse fizice, vorbim cu ei, le explicam clar de ce facem sau nu anumite lucruri, ne consultam si le cerem parerea cand se ia o hotarare ce poate afecta intreaga familie, suntem egali si mai mult de atat suntem prieteni.
4) Spunea cineva aici de aruncat sticle, ai mei copii de mici au fost invatati sa nu arunce la intamplare gunoaie, ca sa nu mai vorbesc ca sucurile sunt doar ceva ocazional. Preferam sa cumparam fructe si miere de albine din care facem sucu nu surogate.
5) Nu ma intereseaza ce face altul, ma uit la mine in curte si ma axez pe ceea ce pot face eu sa fiu mai bun si asa imi educ si copii, insa bag de seama ca este mai simplu sa fii nesimtit (sa nu vorbesc mai urat si mai dur).
Sincer din discutiile de pe forum si ce am discutat cu un avocat tind sa cred ca este extrem de greu sa fii corect si nu te apara constitutia/legea deloc, trebuie sa ma las de munca sa fiu 24/24 in preajma copiilor mei pentru a nu plange pe la morga. Voi face si acest lucru, un copil este o responsabilitate, noi decidem sa il aducem pe lume si noi trebuie sa veghem asupra lui pana ajunge sa fie apt sa isi poarte singur de grija.
E trist sa auzi de la specialisti in domeniu (politie, avocati, procurori, etc) ca nu poti face mare lucru LEGAL, inteleg ca e momentul sa trec in partea ilegala, vorba ceea "STATUL NU PIERDE". Oare nu era mai urgenta o lege de protective a copiilor pentru a nu creea o generatie de delicventi decat sa se fi dat legea "antifumatori"?
Va multumesc!
Din pacate am tot apelat la politie, chiar ei au fost terfeliti de respectiva, plangeri am facut si eu si vecinii. Rude nu cunoastem, mai vad o femeie in varsta care se roaga pe la geamuri sa ii deschida (posibil maica acestei....). A avut tupeul sa sara la bataie la doi barbati majori, a fost prinsa si judecata [ link extern ] .
Va multumesc mult pentru sfaturile sincere primite.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, de cativa ani am/ avem probleme cu o vecina cu comportament deviant. Se leaga de copii (injuraturi, vorbe urate, catalogari, amenintari, chiar a batut doi vecini la un moment dat). Legat de asta am tot chemat politia de la circa de care apartin, chiar in seara asta am asistat (stand in masina de serviciu sa imi fac foaia de parcurs) când a trecut fiica mea de 8 ani pe langa aceasta vecina si a inceput sa o faca in tot felul. Fiind acolo am sarit deoarece am crezut ca o va lovi pe fetita mea. Copilul are cosmaruri din cauza acestei femei (la un moment dat a fost prinsa ca falsifica retete si lua mialgin, sincer cred ca ia in coninuare dupa comportament). Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta legatura, simt ca degeaba ma tot duc la politie, acum ma acuza ca ii zgarii masina, ca am furat din masina ei o camera de bord, eu plec dimineata la 7:40 de acasa si ma intorc seara dupa 18:00 sau chiar peste cateva zile si nici nu am furat sau facut rau cuiva in mod voit niciodata. Sunt disperat, in seara asta am avut intentia sa o lovesc. Nu am facut acest lucru. Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra (morale si/sau juridice). Vreau sa fac ceva ca nu mai pot sa fac fata cu presiunea de la serviciu si stau cu gândul ca imi sunt afectati psihic si fizic copii. Ma tem pentru viata lor (o fosta asistenta poate avea multe idei mai ales când e posibil sa aiba probleme psihice). Posibil ca nu am fot foarte coerent in aceste rânduri, sunt inca bulversat si avand si diabet I, inca tremur din toate incheieturile. Multumesc!