avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate daneliuc

Activitate daneliuc

Răspuns la discuția scutire CASS pe chirii
Inteleg toate explicatiile. Numai ca se aplica -prin documentele indicate- romanilor ce calatoresc in UE sau romanilor detasati sau angajati in Italia. Eu sunt pensionara si inchiriez locuinta din RO unor persoane. Am prezentat TESSERA SANITARIA si fiscul spune ca NU este document A1, desi e eliberata de INPS si mai poarte si mentiunea ca ESTE card european de sanatate. Mai mult, fiscul nu e capabil sa-mi spuna cum arata documentul pe care-l vor de la mine.
Presupun ca aceasta situatie se aplica si oricarui Giovanni [fara cetatenie romana] care poseda un apartament in Ro. Nu vad vreo legatura cu Casa de Sanatate romana, intrucat documentul portabil A1 nu e emis de autoritatile romane

PS presupun ca -stat cu stat din UE- orice roman din diaspora poate fi interesat de solutia problemei.
Răspuns la discuția scutire CASS pe chirii
multumesc. Din care document ANAF rezulta precizarile de mai sus???. Ca sa pot face contestatie trebuie sa indic baza legala.
PS. intrebarea mea era si mai punctuala, in cazul Italiei. Este TESSERA SANITARIA -card de plastic emis de INPS ce contine nume prenume cod fiscal - document A1? caci cu acest card obtin asistenta sanitara oriunde in UE ba chiar si in RO.

PS. daca ajungem la "achitarea contributiilor" orice document poate doar proba ca s-a facut in trecut. Ce fac, scot un astfel de document in fiecare luna/zi dupa cum interpreteaza ANAF textul?
Răspuns la discuția scutire CASS pe chirii
raspuns VAG identic cu orice raspuns dat de ANAF. Cand depui cererea iti cer documentul portabil A1 si nu sunt capabili -PENTRU NICIO TARA- ce este acel document.
Sau iti cer formularul TR/R1 care e de fapt tratatul semnat intre RO SI TARA X -non-UE-,
am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria].
Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord 2963/2015?
Cum pot procura TR/R1 care pare a fi un tratat intre Italia si ROmania pt asigurari sociale ? [nu crd ca exista asa ceva in interiorul UE]