Va multumesc pentru raspunsul obiectiv, doamna Gerberga. Desigur ca i-am ajutat peste puterile mele. Exista chitantele cu transferurile bancare substantiale si scrisorile lor prin care imi cer bani si ajutor de fiecare data. Le trimiteam bani lunar si le-am creat conditii de viata confortabile. Asa cum am mentionat mai sus, dupa ce s-a mutat la soacra ei, relatiile au devenit extrem de tense datorita mediului in care traieste. Sunt o multime de factori pe care nu doresc sa ii mentionez aici. Fiica mea si-a indepartat si cei mai buni prieteni si rude. A taiat orice legatura nu numai cu mine, ci si cu verisoarele ei. Am fost sa imi vad nepotelul insa nu mi-au permis sa-l vad. Nenorocirea este ca desi am divortat cand avea doar 2 luni, acum 5 ani cineva i-a facut cunostinta cu sora vitrega din a doua casatorie a tatalui ei, si au dezvoltat o relatie de familie stransa cu tatal si cea de-a doua sotie a acestuia, care a intrat in viata ei acum 4 ani. Motivul este influenta tatalui si a mamei vitrege. Este vorba de razbunari personale si instigare la ura fata de mama care a divortat de un tata care a aparut brusc in viata ei dupa 28 de ani. Calomniile si denigrarea mea aduse in intampinare sunt de o agresivitate si fabricare nemaintalnite. Eu am prezentat in actiune certificat medical, recomandari de la locul de munca, si tot ce a mai fost nevoie pentru a imi sustine cauza, dar mai ales, pentru a ma apara in fata unor defaimari care ar putea face cazul unei plangeri penale fata de persoana care le-a scris intampinare. Va multumesc pentru sfat.
Imi pare rau ca ati inteles gresit mesajul meu. Nu am lasat un copil singur la 15 ani. La 15 l-a cunoscut fiica mea pe sotul ei care avea 24. Fiica mea avea deja 18 ani cand am plecat pentru a o putea intretine in facultate. Sotul ei, care pe atunci era doar prieten, nu a lasat-o sa vina in tara in care am plecat. Poate nu ati inteles ca dupa ce s-au casatorit eu i-am intretinut pe amandoi si au locuit 6 ani de zile in casa mea. Relatiile s-au schimbat dupa ce fiica si-a urmat sotul la soacra ei. Nu cred ca e nevoie sa ma acuzati si judecati. Daca ati cunoaste toate detaliile, probabil, v-ati referi la sfaturi in ceea ce priveste dreptul meu de a-mi cunoaste nepotelul.
In primul rand vreau sa multumesc initiativei de a crea acest forum care vine in intampinarea problemelor nedorite de nimeni, dar de care avem parte fara sa vrem de ele si, astfel, suntem nevoiti sa apelam la legiuitori care ne pot ajuta cu sfaturi legale atunci cand ne sunt incalcate in mod vadit drepturi fundamentale.
Sunt bunica unui baietel de 4 ani. Fiica mea s-a casatorit cu cineva care m-a urat din start doar pentru ca m-am opus casatoriei cand fiica avea 15 ani si el 24. Fortata de greutatile financiare bine cunoscute, am plecat in strainatate pentru a-mi sprijini fiica la scoala chiar daca s-a casatorit imediat dupa ce am plecat.Am continuat sa ii sustin financiar pe amandoi. Cuscra mea, l-a luat pe fiu sa locuiasca la ea si de atunci fiica mea s-a racit total fata de mine.
Acum 4 ani cand li s-au nascut primul copil, primul nepotel, acestia mi-au interzis sa-mi vad si sa-mi cunosc nepotul. Familia cuscrei i-au insuflat atata ura fata de mine si i-au spalat creierul spunand ca am abandonat-o si noroc ca a luat-o el de nevasta.
Acestia mi-au taiat orice cale de comunicare si am fost nevoita sa apelez la legiuitor cerand dreptul de a-mi cunoaste si vizita nepotul cand vin in tara sau sa il pot vedea prin mediile de comunicare online.
Au scris in intampinare o multime de calomnii oripilante la adresa mea si mi-a fost respinsa cererea de a-mi cunoaste nepotelul.
Intrebarea mea este, cum este posibil sa se incalce o lege fundamentala emisa de un judecator fara sa tina seama ca incalca nu numai o lege scrisa, ci si una universala si morala de a stabili relatii sanatoase mai ales cu bunica materna. Nu mai am copii si copilul e singurul nepotel. Citesc aici ca in unele cazuri, actiunea bunicilor de a-si vizita nepotii le-a fost admisa, atunci cum e posibil ca unei mame care s-a sacrificat singura sa-si creasca copilul in cele mai bune conditii si in spiritul celor mai inalte valori spirituale si morale, sa imi fie incalcat un simplu drept: acela de a-l vedea o data pe an cand reusesc sa merg acasa? Acum astept comunicarea scrisa. Cum se poate contesta o astfel de hotarare in cazul in care imi va fi respins si apelul? Va multumesc.