multumesc frumos. acum asteptam sa se deruleze actiunea introdusa in instanta de tata impotriva unitatii angajatoare ca si tert poprit si copilului ca si creditor si sa vedem solutia. copilul ce pozitie trebuia sa ia in aceasta situatie. a raspuns actiunilor cu intampinari. pe 01.11.2017 a fost primul termen la care tatal a solicitat amanare. Instanta a incuviintat si cu acordul tertului poprit. urmatorul termen : 13.12.2017.
Buna ziua! intre timp fiul meu a intrat in posesia unei hotarari definitive de lamurire a dispozitivului hotararii de plata a pensiei de intretinere (rezultata dupa apel) pe care a transmis-o la unitatea angajatoare. Aceasta a pus-o in aplicare incepand cu august 2017. Sumele pe care le primeste fiul meu lunar se compun din pensia recalculata conform hotararii de lamurire si sume de plata din urma ca urmare a recalcularii cuantumului pensiei de întreținere lunară.
In fiecare luna, dupa debitarea sumelor cu titlu de pensie de intretinere catre fiu, tatal prin avocat depune actiune in instanta si contesta poprirea. Pana in present exiara doua actiuni de acest fel. Inaintea primului termen de judecata stabilit de instant pentru prima actiune, avocatul tatalui a completat actiunea cu cereri completatoare si precizatoare cererii introductive prin care contesta si poprirea lunii urmatoare si toate popririle ulterioare, cuantumul acestora si instituirea popririi si pe drepturile excluse de la plata de catre instant, zice el. In plus, completeaza motivele de nulitate ale popririi intrucat aceasta s-a instituit cu incalcarea disp.art.641, 666 si 782-783. scrie avocatul.
Nu intelegem despre ce urmarire silita este vorba atata vreme cat pensia a inceput sa se vireze dupa varsta de 18 ani initial maxim acceptat de lege, apoi mai mica (dupa fondul cererii de lamurire dispozitiv cand baza de calcul excludea drepturile/sporurile la salariu) cu acordul tatalui.
Intrebarea noastra este : o hotarare de plata a pensiei de intretinere executorie, definitiva are nevoie de executare silita daca pensia a fost virata si pana la momentul motivarii ei in diferite cuantumuri stabilite de celelalte instantele judecatoresti, pe parcursul celor de mai bine de doi ani cat a durat obtinerea ei. Daca da, care este baza legala ce obliga unitatea angajatoare sa nu faca plati fara dosar de executare in conditiile existentei unui precedent de plata fara dosar poprire/executare.
a fost deja un termen la care copilul nu s-a mai prezentat. am depus o intampinare inaintea acestuia. s-a amanat cu o luna pt ca paratul sa ia act de intampinare iar instanta sa trimita adresa la angajator. vom vedea ce se va mai intampla la urmatorul termen. am sunat la locul de munca al tatalui si sper ca pana la sf lunii banii sa inceapa sa intre in contul copilului. juristul a dat un punct de vedere eronat gandind ca plata pensiei nu a fost suspendata dupa implinerea varstei de 18 ani, financiarul s-a ghidat dupa ce a spus juristul.nu au nicio scuza dar urmare discutiilor purtate cu ambele departamente am credinta ca s-a inteles situatia in care singuri s-au pus nepunand de indata in aplicare hotararea executorie si ca in scurt timp banii vor veni. in caz contrar voi urma pasii legali ...
multumesc.
Multumesc. tatal nu doreste ca procentul sa se aplice tuturor veniturilor obtinute. ci doar veniturilor obisnuite, precum cele obtinute din ore suplimentare, ore repaus, ore noapte, spor conditii deosebite de munca (pentru care apeleaza la decizia 6/23.06.2014 pronuntata de ICCJ-Completul pt dezlegare chestiuni de drept statutar) ce le numeste fara caracter permanent.
Buna ziua!
Fiul meu are 19 ani si a intrat in posesia unei hotarari de plata a pensiei de intretinere executorie pe care a depus-o la institutia la care lucreaza tatal sau, in urma cu aprox.40 zile. Intrucat in termenul de apel, tatal a solicitat lamurirea dispozitivului, juristul institutiei la care lucreaza a suspendat plata pensiei.
Copilul nu mai primeste pensie din august 2015 si este clasa a 12 a.
Va rog sa-mi spuneti daca este corecta decizia juristului si in caz contrar ce avem de facut?