avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Andra2016

Activitate Andra2016

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc foarte mult pentru lamuriri
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspuns!
Mai am 2 nelamuriri.
1.Acceptarea tacita a mostenirii din cate am citit se refera doar la cazurile in care mostenitorul locuieste in apartament, plateste impozitul etc.
Eu NU locuiesc in apartamentul in cauza , ci bunicul meu.

2. Se poate realiza succesiunea dupa bunica, fara ca in prealabil sa fie facuta succesiunea dupa tata?

Discuție Succesiune
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in luna martie 2011. La momentul decesului, ambii lui parinti (bunicii mei) erau in viata, tata era necasatorit si eu singurul lui copil. Nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui . Anul trecut (februarie 2015) a decedat bunica mea, singurii mostenitori fiind eu si bunicul.
Nu am facut solicitare de acceptare a succesiunii in termen de un an de la decesul bunicii si nici nu am initiat succesiunea. Bunicii detineau impreuna un apartament in care bunicul a continuat sa locuiasca si dupa moartea ei.
Dupa implinirea unui an de la decesul bunicii, bunicul meu a initiat la notar deschiderea succesiunii.

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte:
1. Tinand cont de faptul ca nu am acceptat succesiunea in termen de 1 an se considera ca am renuntat la mostenire?
2. In cazul neprezentatii mele la notarul de la care am primit citatia se and poate face succesiunea ( in lipsa mea)?
3. In cazul in care se ajunge in instanta exista posibilitatea de a imi recastiga dreptul la mostenire sau ar fi doar o pierdere de timp/bani?