avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate andreipitesteanu

Activitate andreipitesteanu

Răspuns la discuția Decădere din drepturi
Vă mulţumesc pentru informaţie, dar problema m-ar interesa totuşi. E posibil să achiziţionezi o marcă/desen industrial decăzută din drepturi (însemnând şi interzicerea autorului de a mai folosi această marcă) ?
În urmă cu ceva timp am inventat un personaj de desen animat. Am fost sfătuit să-l înregistrez la OSIM ca desen sau model industrial. Singura problemă ar fi taxa, pe care dacă n-o mai plătesc sunt decăzut din drepturi.

Nu înţeleg ce înseamnă această decădere din drepturi. Înţeleg că înscrierea ar trebui să-mi asigure protecţie, dar prin decăderea din drepturi înseamnă că nu mai am dreptul de a desena şi utiliza acel personaj?

Am aflat că un desen sau model industrial decăzut din drepturi poate fi achiziţionat de oricine plăteşte taxele restante, iar noul proprietar poate interzice folosirea lui de către autorul de drept. Este posibil aşa ceva?
Buna ziua, am de multa vreme un site de literatura nonprofit, ca pasionat, dar m-ar interesa sa obtin si o minima sponsorizare (donatii sau alte formule). N-as dori sa devin nici PFA si nici firma sau fundatie pentru ca legislatia e stufoasa si alambicata. M-ar interesa o formula simplificata ca persoana fizica.