avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate gabi29x

Activitate gabi29x

Discuție Succesiune
Buna ziua
In 1990 a murit tata, in 1992 a murit mama.
In 1994 am facut succesiunea in fata unui notar de stat unde ne-am prezentat toti mostenitorii de drep, 14 la numar, 4 surori, 2 frati ceilalti fiind nepotii surorilor decedate.
In urma succesiunii am obtinut, certificatul de mostenitor unde este prevazuta masa succesorala si partile care se cuvin fiecaruia.
Toate in regula, armonie intre frati si surori, dar surpriza vine acum in 20 aprilie 2016, cand o nepoata a unei surori, care la aceea vreme era prezenta si semnatara la succesiune (intre timp a decedat), deci nepoata aceasta vrea sa atace succesiunea si sa o redeschida in instanta, pe motiv ca ea ar fi nedreptatita.
Mentionez ca in 1992 cand a murit mama, noi fratii si surorile am facut un act de mana prin care s-au impartit pamanturile ramase fiecarei parti revenind suprafetele convenite de comun acord, semnand fiecare dintre noi, inclusiv sora noastra, a carei fata vrea sa atace aceasta succesiune.
Aceast act scris de mana, cu semnaturile fiecaruia, s- a facut intr-un singur exemplar si a ramas la sora noastra care a decedat iar fiica ei stie acest lucru si profita de faptul ca numai mama ei avea acest act si spune ca nu o mai gaseste (desi noi stim bine ca o mai pastraza dar nu vrea sa o arate nimanui)
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca poate face acest lucru dupa atatia ani si daca sunt obligat sa ma prezint la judecatorie in cazul in care voi primi o citatie. (Stiam ca exista o lege care spune ca succesiunea se poate ataca in termen de 6 luni, in cazul unor nemultumiri, mai este valabil oare?)