Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri si trimiteri la baza legala (unde se poate) pentru urmatoarele intrebari:
1. pentru un PFA impozitat la norma de venit care se inregistreaza la ORC cu 4 coduri CAEN (care sunt incadrate in 2 tipuri de activitati principale cf listei publicate de ANAF privind norma pe 2016/CT) si obtine venituri in baza acestor coduri, cum se face impozitarea veniturilor: se insumeaza norma de venit pentru fiecare activitate (4*norma venit/tip de activitate) sau se insumeaza norma de venit pe fiecare tip de activitate principala (2*norma de venit/activitate principala)
2. in cazul in care se presteaza servicii in mai multe judete, locul prestarii fiind considerat la beneficiar, norma de venit se insumeaza pentru fiecare judet cu cuantumul aferent fiecarui judet? ce se intampla in cazul in care se presteaza catre parteneri situati in afara Ro?
3. norma de venit se ajusteaza in functie de perioada prestarii serviciului, in cazul in care nu se mai presteaza o perioada, trebuie informat ANAF-ul si prezentat documente justificative. In Codul Fiscal am vazut ca se poate intrerupe prestarea doar pe motive intemeiate (spitalizare, forta majora). Ce se intampla in cazul in care pur si simplu intr-o luna pfa-ul nu presteaza niciun serviciu, nu inregistreaza niciun venit? cum se face ajustarea normei proportional cu perioada lucrata? in anul curent prestarii sau urmator?
4. baza la care se aplica contributia la sanatate este norma lunara raportata la salariul minim brut pe tara. daca in cursul anului se schimba valoarea salariului minim brut pe tara, cum se face recalcularea contributiei la sanatate? prin declaratie de impunere in anul respectiv?
5. contributiile la sanatate si pensii se datoreaza in plati anticipate, trimestriale, insa pentru pfa cu norma la venit acestea nu se regularizeaza, ele fiind aplicate conform normei. in cazul in care se schimba valoarea normei lunare (nu se lucreaza 12 luni ci 8) sau baza de calcul la CASS se mai face regularizare? cand?
Sper sa primesc raspunsuri, deoarece desi se spune ca nu ai nevoie de cunostinte foarte multe in domeniul fiscalitatii si contabilitatii, se pare ca raspunsurile se gasesc destul de greu din materialele online.
Multumesc mult!