Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am parasit Romania , fara a avea nevoie de declaratie sau semnatura celulilalt parinte, i-am facut pasaport minorului si am parasit Romania fara a avea nevoie de acordul sau semnatura celulilalt parinte. Acum a expirat pasaportul minorului si trebuie reinnoit , problema este ca eu am pasaport cu resedinta in strainantate iar copilului trebuie sa ii fac pasaport tot cu resedinta in strainatate, copilul locuieste si studiaza aici de 5 ani. Acum mi se cere declaratie de la celalalt parinte pentru stabilirea domiciliului minorului in strainatate. Mentionez ca nu avem nici un tip de legatura cu celalalt parinte, nu l-a contactat sau cautat pe copil nici pana in 2011 cat am stat in romania , nici dupa 2011 cand amparasit tara si nici nu a platit vreodata pensia alimentara stipulata in hotararea de divort. Intrebarea mea este , ce se intampla cu hotararile de divort date inainte de octombrie 2011, avand in vedere ca eu am copilul in crestere si educare, de 11ani, celalalt parinte nu a aratat nici un interes dupa divort, iar acum mi se cer declaratie de la celallat parinte ptr a face noul pasaport. Va multumesc, astept urgent un raspuns.