Buna ziua,
as dori sa stiu cum se procedeaza pentru prelungirea concediului de crestere al copilului in cazul in care copilul implineste 1 an pe 29 iulie (initial an optat pentru 1 an), iar tatal nu isi va lua ultima luna: 29.06-29.07.
De la primarie mi-au zis ca trebuie sa ma intorc la servici cel tarziu in 28.06 si apoi sa depun actele pentru prelungire, teoretic noua lege se aplica de la 01.07.2016.
Daca nu ma intorc la servici pentru 1 luna, mai beneficiez de noua lege? practic in acea perioada nu voi fi angajata.
Care ar fi solutia ?
multumesc mult.
Buna ziua, in prezent sunt in concediul de crestere al copilului pana la varsta de 1 an al acestuia (copilul implineste 1 an pe 29.07.2016). Conform legii vechi ar trebui sa ma intorc la servici in luna iunie (deoarece 1 luna ii revine tatalui). As putea, conform noii legi, sa imi schimb optiunea de a sta in concediu de crestere al copilului pana la varsta de 2 ani a acestuia? Ce documente trebuie sa aduc la primarie si incepand cu ce data as putea face aceasta cerere (in cazul in care beneficiez de prevederile noii legi)? Multumesc.