avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Activitate MrsAndreea

Activitate MrsAndreea

Buna ziua!

Am o situatie foarte complicata pe care nimeni nu reuseste sa o desluseasca. Sora sotului meu este intr-o casa de copii ca urmare a faptului ca tatal a abuzat-o sexual. Noi ne dorim ca in timpul vacantelor sa o aducem la noi (in Anglia). Problema e ca procesul este in desfasurare si cei de la casa de copii sustin ca nu au hotararea judecatoreasca prin care tatal este decazut din drepturi. Am incercat sa ii preluam noi tutela si sa avem noi grija de ea pana cand termina scoala, dar ni s-a spus ca nu este posibil pentru ca avem domiciliul stabil aici. Am intrebat daca ni se poate face procura ca sa o putem scoate din tara macar pe timpul vacantelor scolare si nimeni nu stie exact cine ar trebui sa ne faca procura: daca e mama, daca sunt amandoi parintii sau daca este implicata si casa de copii. Ce putem noi face? In primul rand ne-am dori sa reusim macar acum in timpul verii sa vina in vacanta, apoi daca este vre-o posibilitate sa preluam tutela? Ce s-ar intampla in cazul in care ar renunta la proces? Cine ar avea drept asupra ei? Cum am putea face in acest caz sa ii preluam tutela sau custodia? Mentionez ca fata are 17 ani impliniti, iar mama iese din discutie pentru ca il sustine pe tata. Multumesc mult