avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate helen2688

Activitate helen2688

Buna ziua,
Trebuie sa anunt undeva ca imi revine mie ultima luna , ca tatal nu a lucrat perioada necesara?
In situatia mea, daca cei de la servici nu vor sa ma ajute cu programul, practic ei ma silesc sa-mi dau demisia. Eu nu am cu cine lasa copilul miercurea si joia dupa ce iese de la cresa. E legal ce fac sau ar trebui sa picam la o intelegere?
Hristos a inviat! Am 2 probleme
Sunt in concediu de crestere copil. Copilul implineste 2 ani in luna iulie. Daca tatal nu era angajat cand s-a nascut copilul, pot sta acasa tot eu ultima luna si sa iau indemnizatia?
A doua problema e cu intoarcerea la servici. Am fost sa propun micsorarea normei de munca. Nu am cu cine lasa copilul cand lucrez 8 ore. M-am gandit sa propun trecerea mea la 4h si organizarea programului incat in zilele de miercuri si joi sa lucrez schimbul 1. Initial au spus ca e in regula, dupa care m-au sunat si mi-au zis ca nu pot face asta. In somaj nu vor sa ma dea pentru ca au nevoie de oameni si nu doresc blocarea postului. Ce pot face? Eu vreau sa lucrez insa cu un program bine organizat incat sa am si grija de copil. Ii pot obliga sa ma dea in somaj sau sa imi faca programul incat 6luni dupa intoarcere sa pot lucra? Multumesc!