Nu exista cineva care sa le stie pe toate. Din acest motiv ne dam parerea in cadrul competentelor dobandite.
Eu am cerut pe acest site o parere cu privire la existenta unei legi .
Am primit raspunsul din partea domnilor avocati si multumesc pentru raspunsuri.
Spuneti asa:""Tata draga",in primul rand imi permit sa banuiesc ca sunteti popa si in cazul asta ar trebui ca nicio persoana responsabila sa nu fie obligata sa se supuna autoritatii dvs.,chiar si pentru ca stiu ca exista o lege conform careia la 14 ani minorul are dreptul sa refuze anumite concepte religioase impuse de familie"
Daca am o specializare in filosofia religiilor se poate ,pe anumite subiecte abordate sa credeti ca sunt "popa".Daca ne asumam valorile morale, de neam si ne asumam spatiul "teo-cosmic" din toate punctele de vedere, adica pe intelesul dumneavoastra, tratam la modul cel mai serios si argumentat orice problema, intram in conflict cu cei care sunt mai...lumesti.
Sigur ca nu voi continua pe tonul propus de dumneavoastra deoarece acesta ne conduce catre falimentul unei conversatii. Daca as fi fost preot ( nu popa cum spuneti dumneavoastra) as fi primit cu bucurie aceasta misiune. Din pacate nu sunt si pentru aceasta pot sa va spun cateva vorbe nu tocmai de"duh".
Daca aducem pe lume un copil avem obligatia morala sa pricepem din ce motiv Creatorul(Arhitectul acestui univers) ne-a asociat lucrarii Lui si cum putem sa facem fata onorabil. In loc sa presupuneti, puteati sa ma inrebati civilizat si cu cea mai mare bucurie va raspundeam. Dar ma opresc aici si va rog sa nu va mai pronuntati in ce ma priveste. Ma deranjati cu incompetenta dumneavoastra in a trata un subiect in mod civilizat.Din pacate acest spatiu va permite, sau mai corect, in acest spatiu va permiteti.
raspund utilizatorului PanaMea care mi-a scris despre versetul din Geneza( femeia ca ajutor potrivit)
Cititi mai departe in Geneza pentru a intelege mesajul in totalitate. Asadar, mai departe scrie ca ei vor fi "un singur trup" ( in traducerea noastra), insa in originalul grecesc este" mia xarx"
Vedeti ce inseamna de fapt si care este intelesul teologic pana la capat. Nu puem rupe din context cand citam.
Si, da , aveti dreptate oarecum dar as adauga la ideea de egalitate ca in cadrul fiintei umane ne completam unii pe altii cu un singur scop. Nu se pune problema de egalitate decat in urmatorii termeni: cine vrea sa fie cel mai mare sa se faca ...cel mai mic si sa-i slujasca celuilalt.
Oricum, va multumesc.
Stimata doamna,
Problema varstei nu se pune asa cum faceti dumneavoastra deoarece, daca tratam lucrurile asa vom avea foarte multe cazuri Viorel lis si "pitipoancele" sau invers.
Sigur, diferentele de varsta, dar nu oricat de mari, sunt acceptate si uneori firesti dar numai dupa o anumita varsta. Exista niste canoane ( canon=masura) care sunt destul de explicite pentru cazurile acestea ( vezi dreptul canonic. Nu citez autorii acum).
As vrea sa mai fac o paranteza aici: stiti de ce oamenii nu au varste matusalemice?.Pentru ca noi am ajunge sa acceptam o relatie intre un copil de un an si un om in varsta de ...sa zicem 150 de ani( sper sa intelegeti metoda argumentarii).
Problema, in acest caz in care eu am cerut consultanta are cateva particularitati si anume profilul psihologic al celui ce mi-a sedus fetita si, ca urmare relatiile noastre s-au deteriorat.
Uneori, de-a lungul vietii simti cum aluneca pamantul sub picioarele tale, oricad de bine ancorat te credeai. Despre asta este vorba.
Si, da, aveti dreptate oarecum in ce priveste educatia, dar stiti...nu ne putem intoarce in timp pentru a schimba dinamica prezentului.
Va mltumesc.
Cu tot respectul pentru daruirea cu care v-ati implicat in aceasta problema si chiar insist sa nu considerati ca nu va respect parerea, insa as vrea sa va transmit ca nu avem cu totii aceleasi valori( stiti si dumneavoastra, dar trebuie sa folosesc niste cuvinte pentru a explica).
Asadar, tema la care faceti referire si mai exact inceperea activitatii sexuale se trateaza intr-un context foarte larg. Activitatea sexuala se trateaza in cadrul antropologiei si a altor stiinte.
Un exercitiu ar fi acela in care putem sa formulam tema asa: sex - procreatie ( incercati dezvolatarea acestei teme, daca nu in mediul academic..., incercati cu prietenii). Nu vreau sa aduc in discutie si alte teme conexe pentru ca ne vor trebui multi ani p' aci.
Va asigur ca sunt in cunostinta de cauza cand tratez acest subiect.
Sigur, sunt total de acord cu dumneavoastra in ce priveste deteriorarea relatiilor cu fetita mea (atentie la momentul detonarii acestei situatii!),insa,dupa cum vad pe acest subiect se deterioreaza si "relatia " noastra.
Va multumesc totusi pentru sfaturi si va propun, in ce ne priveste, sa ne oprim aici.
In prima parte aveti dreptate, toate evenimentele sunt conjugate. Din nefericire pe acest traseu apar elemente "surpriza" care nu au o legatura logica in schema configurarii persoanei. Diferenta intre generatii creaza conflicte si foarte rar scapa cineva fara sa treaca prin momentul revoltei din adolescenta.Mai mult, aceste revolte sunt folositoare; este momentul perfect pentru a spune nu, pentru a incepe cateva confruntari, insa toate au o limita. Aceasta limita este tot mai mult impinsa in directia in care, la un moment dat suntem de acord sa suspendam moralitatea. Stim cu totii ca multe ne sunt permise dar nu toate ne sunt de folos. Eu as fi foarte ingrijorat daca in acest caz ( el-20, ea-14) fetita mea si-ar incepe viata sexuala sau daca ar ramane repetenta s.a.m.d.
Esecul meu ca parinte, spuneti...
Sigur ca as simti astfel, dar nu pot renunta la pastrarea moralitatii si a acelui firesc ce reprezinta o temelie sanatoasa. Stiu ca vremurile s-au schimbat dar mai cred ca abdicam atat de usor in favoarea unor falimente vizibile.
Nu pot sa-mi iau casa si terenul, firma si angajatii si...sa ma mut.
Este o situatie anormala si nu sunt singurul care trece prin acest "model".Ar trebui sa existe legi care sa ne protejeze.
Oare trebuie sa ajungem la coruptia sexuala si la fapta pentru a scrie o lege?; mutilarile spiritului sunt de multe ori mai grave. Viata cuiva poate fi ratata pentru ca legile nu condamna un psihopat sau un violator sau un criminal decat in momentul faptuirii.Acesti oameni inainte de fapta apeleaza la seductie ca instrument impotriva celor care nu au suficient discernamant( si revin la caz :el 20 de ani, ea-14 ani)
Stim care sunt valorile acestei vieti in aceasta lume si nu putem anticipa ce se poate intampla in momentul aparitiei nefirescului?
Daca am trai izolati si nu in societati catre care delegam anumite puteri ale noastre, ne-am face singuri dreptate.
Eu sunt de acord sa-mi deleg puterile catre forurile competente si, in consecinta, astept sa beneficiez in urma acestui contract social.
Va rog sa-mi gasiti o lege pentru a-l impiedica pe acest individ sa mai corupa un copil.
Vreau sa va multumesc inca odata pentru sprijin. Am convingerea ca aceste discutii pot avea o finalitate pozitiva.
Buna ziua,
Am spus ca erau previzibile deoarece, din experienta, cunoastem destul de multe scheme. Mai mult, urmarind cel mai simplu model prin care actul volitiv ajunge la fapta si dinamica acestui traseu putem accesa destul de multe variante.
Sigur ca nu pretind ca "le stiu pe toate"; fac parte dintre cei care pun intrebari fara a avea pretentia ca am certitudini. Cine are numai raspunsuri cred ca este paranoic.
Asa cum am spus mai sus, am recurs la toate caile; intalniri cu profesorii, cu profesori si parinti+copiii, cu psihologul scolii apoi la un psiholog specializat. Am hotarat sa le acord o anumita libertate de comunicare incercand sa-i tentez sa comunice in fiecare seara in scris astfel incat sa-i ajut sa exerseze si in acest fel exprimarea sentimentelor.
Ce nu am facut, este sa accept vizite deoarece sunt dator ( doar atat mi-a mai ramas) sa explic o situatie nefireasca pentru care dau socoteala.Mai mult, unii profesori ameninta cu exmatriculare deoarece multe intalniri sunt in curtea sau pe holurile scolii si felul acestora scandalizeaza (sunt lipsite de decenta).
Cu toate aceste intampinari la care am recurs nu am avut succes. Au evoluat negativ pana la a consuma droguri si a amaneta lucruri din casa.Fiind major(baiatul), au putut merge la casele de amanet.Asa stand lucrurile m-am gandit sa cer ajutorul pe acest site si va multumesc pentru staruinta cu care mi-ati raspuns.
Din pacate tot ce m-ati indrumat am si facut( mai putin vizitele in familie)iar rezultatele au fost negative.
Credeam ca voi gasi o lege creata din acest spirit, ca trebuie sa existe o metoda de protectie la limita.
Va multumesc inca odata pentru sfaturi,
Totusi aceasta relatie care s-a cristalizat deja intre ei a creat atasamente.
Nu contest ca aceste sentimente pot sa apara de la asemenea varste, insa acestea sunt in firescul lor chiar prin raportul de varsta.In cazurile aceste parintii pot controla mai usor si-l pot ajuta pe copil. Ceea ce este nefiresc in acest caz este decalajul de varsta. Aceasta fetita va fi expusa in permanenta unor relatii intime. Sa fim totusi realisti; acest baiat are imediat douazeci de ani si nu va mai astepta inca patru pentru a initia relatii intime.
Insist asadar asupra faptului ca relatia aceasta este nefireasca din cauza acestui decalaj de varsta si pune in pericol un minor.Este vorba despre un minor si un major. Mai tarziu decalajele nu mai sunt un pericol.
In fapt despre asta vorbim.
Va multumesc,
Nu contest ceea ce spuneti. In toate cazurile actiunile sunt conjugate. Exact in acest sens am recurs la toate abordarile mentionate. Problema, cred, se pune in felul urmator: relatiilor nefiresti le adaugam un gram de nefiresc pentru corectie( citez dintr-unul din raspunsurile de mai sus). Situatia este nefireasca datorita diferentei de varsta ( tocmai la aceasta varsta). Consecintele le-am vazut si erau previzibile.
In aceste cazuri ar trebui sa existe o protectie legala impotriva nefirescului si mai ales ar trebui sa se poata aplica foarte rapid. In astfel de situatii barierele devin extrem de fragile si timpul se comprima.
Este parerea unui tata.