Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica.
Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri importante, specifice subiectelor acestor carti. Cind sm dorit sa vindem surplusul de exemplare, la doua-trei librarii importante si acestea, ni s-a spus ca nu intocmesc Contracte de vinzare cu persoane fizice!? Adica trebuie sa avem o forma juridica - PFA, SRL.
Intrebarea este deci:: cum poate vinde o persoana surplusul unor carti editate si tiparite la Edituri care nu dipsun si de librarie proprie? Incercind sa abordam depozite ca LIBRIS, eMAG si unele librarii importante (Eminescu, Carturesti), au fost de acord sa le puna in vinzare dar nu si din partea persoanelor fizice?
Exista o lege care sa ne permita aceasta vinzare? La urma urmei fiind si autori si chiar coordonatori (daca sint mai multi autori ai cartilor), si platind editarea si tiparirea, devenim proprietari care platim impozite pentru venitul obtinut din vinzari.
Va multumim mult pentru sprijin si speram intr-un raspuns exact.
Daca se poate am putea plati un raspuns mai rapid, in loc de a astepta raspunsuri gratuite de la comunitate.
Cu deosebita stima,
Ion Constantinescu
Buna ziua,
Detinem un teren, din batrini - din anii '40, pentru care am platit impozit intotdeauna, dar nu dispunem de act de proprietate pentru acesta, fiind insa inscris in registrul (ROL) Primariei pe baza de declaratii ale unor martori.
Recent, cind am dorit sa facem succesiunea dupa decesul tatalui nostru (sintem doi fii), mama traieste, nu ni s-a eliberat adeverintza de la Primarie, motivind ca a aparut un litigiu referitor la acest teren. Foarte surprinsi, am solicitat explicatii. Ni s-a aratat un act de mostenitor, depus la Primarie, exact la data cind am solicitat Adeverintza!... Acesta este eliberat in 1985, dupa decesul unuia din parintzii mostenitorilor, decedat in 1984. In acest Certificat, la pozitia #1 a Masei succesorale sta scris: <<1. Terenul in suprafata de 17000mp, din care 5000mp arabil si restul de pasune, situat in comuna X, la locul numit Y, cuprins intre drum, riu, vale, persoana Z si persoana W, dobindit prin succesiune de la autorii sai>>, prin care depunatorul acestui Certificat, sustine ca in aria acestui teren ar fi cuprinsa suprafata terenului nostru de aproximativ 1500mp, fara nicio alta precizare!?...
Deoarece din descrierea terenului din Certificat (dupa noi - foarte ambiguu), si din intrebari adresate unor vecini si martori in virsta, am dedus ca pretentiile celui cu Cerificatul nu sint justificate, va rugam sa ne spunetzi care din partzi ar trebui sa se adreseze instantei pentru lamurirea cazului si sa suporte, in consecinta, cheltuielile de judecata?
Noi am prefera ca inainte de orice sa apelam la o MEDIERE. Intrebarea este daca sint admisi, in aceasta actiune, si martori, cu care putem dovedi ca terenul nostru n-a fost niciodata cuprins in terenul din Certificatul de mostenitor, amintit mai sus?
Avocatul-mediator, atestat, poate fi ales din orice localitate/judecatorie/cabinet sau trebuie sa fie unul de la o judecatorie de care apartinem, teritorial?