avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate aka_iunia

Activitate aka_iunia

Răspuns la discuția Legea CIC 1 iulie
Ce acte trebuie depuse de catre tata? Eu am gasit cereri de genul: renunt la stimulentul de insertie pentru a intra in CIC, nu am gasit cerere separat de stimulent sau cazul in care mama renunta la stimulent pentru a intra tatal.
Buna ziua. Copilul meu are 1 an si 3 luni. Am stat in CIC pana la 11 luni, adica pana in mai 2016. Sotul meu a stat si el o luna. Eu beneficiez acum de stimulent de insertie. Eu nu ma pot intoarce in CIC pana la 2 ani, dar ar putea sotul meu. Nu am inteleg din aceasta lege daca se poate sau nu. Multumesc!
In cele 3 luni nu voi lucra. De aceea am facut o medie pe ultimele 12 luni. Daca nu lucrez 3 luni si 9 luni sunt cu CCC1, atunci media va fi 9*CCC1/12.
Ce se intampla daca bebe 2 va iesi la 3 luni dupa ce ies din CCC1? CCC2 va fi 85% din 9*CCC1/12 ?
Deci daca eu as lua indemnizatie 4000 de ron timp de 2 ani, si in acest timp mai fac bebe 2, se prelungeste concediul de indemnizatie, si voi lua 85% din 4000 + 85% din salariul minim brut?
Conform noii legi, daca in timpul concediului de crestere copil de 2 ani, timp in care beneficiez de indemnizatie 85% din salariu, apare un alt bebe, pentru calculul indemnizatiei urmatoare se ia in calcul indemnizatia anterioara, sau se considera ca mama nu a avut venituri si va primi indemnizatia minima?