avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate mari-nari

Activitate mari-nari

Răspuns la discuția insigna si insemnele politiei
AVLIL nu stiu de ce esti agresiva, asa ni s-a parut si primul tau raspuns si nu ti-am facut nici o observatie, dar vad ca insisti. sincer, e pacat. nu e chiar cel mai potrivit mod de a ajuta pe cineva. eu am venit aici sa cer ajutor, daca poti sa-mi dau un ajutor iti multumesc sincer, daca nu, te rog sa pastram limita politetii. si chiar nu inteleg ce e toata povestea cu banii mai multi sau mai putini si cu "bla,bla-ul"?
exemplul cu sadam e foarte potrivit, pentru ca descrie o situatie clara, reala si pe care se pare ca tu nu o poti accepta. adevaruri dureroase exista, din pacate.
referitor la drepturi, crezi ca un cetatean strain nu are acealeasi drepturi ca un cetatean roman, privind demnitatea umana? mi se pare mie sau e o urma de rasism in raspuns?
noi nu am schimbat nimic, ce am spus atunci o spun si acum, ca avem si alte banuieli secundare cred ca e dreptul nostru, avand in vedere situatia. ca suntem mai speriati de a doua varianta posibila si poate am explicat-o mai pe larg, am crezut ca e bine sa spun mai mult, ca sa se cunoasca mai exact situatia.
dar nu am sa ma mai justific, cred ca e suficient ce am spus.

am depus deja plangerea la politie, la sectia de la 1 minut cu masina B-) si cei doi acostori nu erau politisti!!!!
vom vedea ce se va intampla.

va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru sustinere.
toate cele bune.
doar_lara inteleg ca politia are drepturi, dar cum putem noi, ca simpli cetateni sa diferentiem intre o insigna sau alta?
daca nu erau politisti? daca erau pur si simplu rapitori?
in situatia noastra exista si acest maare risc. cum sa-i cunosti?
dupa cum mi-a fost descrisa insigna, nu prea cred ca era de politie.

lukacs abia acum am vazut mesajul tau, iti multumim si tie.
sigur vom depune plangere.

cum se face o plangere la politie? mergem acolo, spunem ce si cum si apoi ne apucam de scris, sau scriu ei?
care e regimul in tara noastra?
doar_lara, multumim inca o data pentru raspuns. e foarte clar ceea ce ne-ai spus.
vom depune o plangere, oricum.

AVLIL multumim si pentru raspunsul tau. sincer, nu am inteles de ce spui ca e simplu ca cineva sa-ti spuna ca te duce la politie, fara sa aiba un temei? nu e cumva o lezare a drepturilor noastre elementare? unde e demnitatea umana si respectarea ei? oricine poate sa te bage intr-o masina si sa-ti spuna ca te duce la politie? sau sub aceasta amenintare sa te buzunareasca? chiar nu inteleg. stiu ca suntem tara scenariilor, dar tot nu pot sa accept .

mai mult, spuneam ca persoana respectiva e din orientul mijlociu, ca e un lider si un faimos scriitor in opozitie. cei doi puteau foarte bine sa fie dintre acei care iau si nu mai dau...viata. pt ca din tara din care vine si pentru a carei libertate lupta se practica foarte usor astfel de situatii. mai mult, sunt multi lideri ai opozitiei care au devenit cunoscuti si pe aceasta cale stau in coasta liderilor dictatori din tara lor si au fost ucisi chiar in europa de vest (italia, germani, franta) pentru a impiedica activitatea lor.
au fost rapiti din anumite tari din europa si trimisi in tara lor si ucisi. pot sa dau exemplul lui sadam sau dictatorul din libia etc.

sa revenim la scenariul facut inainte, pt ca pentru noi e foarte important. acest domn se plimba zilnic, cam la aceeasi ora in zona respectiva, ca exrcitiu de gimnastica.
cei doi, intr-o masina 4*4 , i-au spus ca-l vad in zona de mai multe zile plimbandu-se, deci il urmareau.
in situatia data, daca ar fi refuzat sa se opreasca si sa le permita perchezitia, ar fi avut dreptul (considerand ca erau politisti adevarati) sa-l ia in masina si sa-l duca la politie pentru o perchezitie? sau trebuiau sa cheme un politist imbracat cu uniforma care sa fi efectuat perchezitia respectiva? precizez ca se aflau la aproximativ 10 minute in ritm de plimbare sau 1 minut cu masina de cea mai apropiata sectie de politie. deci nu era o problema.

astept din nou opiniile voastre.

vreau sa mai intreb ceva.
dupa ce depunem sesizarea pt abuz in serviciu la sediul politiei se primeste un numar de inregistrare sau orice alta dovada ca am depus aceasta sesizare si cum putem urmarii ceea ce se intampla mai departe, ca se stie cum e pe la noi...
l-au obligat sa accepte perchezitia corporala in strada sub amenintarea ca daca nu accepta il duc la politie. omul, sub starea de soc, a acceptat. normal ca nu au gasit nimic suspect asupra lui asa ca l-au lasat in pace.
dar intrebarea mea e, aveau dreptul sa-l perchezitioneze , chiar agenti sub acoperire fiind, acceptand faptul ca ar fi putut fi politisti? cine poate sa faca perchezitie corporala , asa in strada? care ne sunt de fapt drepturile?
multumesc din nou pentru rabdare si raspunsuri.
iti multumesc pentru raspuns. sincer, nu cred ca e nevoie sa mai adaugam, ca si asa destul de urat! nici nu stiu ce sa zic, uzeaza de noi ca nu ne cunoastem toate drepturile ...
dar, iti multumesc. daca poti sa ne mai spui si altceva, nu ne suparam. stii, persoana in cauza este un activist in opozitie si un cunoscut scriitor in jurnalele electronice pentru apararea drepturilor si libertatea omului in Orientul Mijlociu iar pentru noi e foarte importanta siguranta lui.
va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine.
nu stiu la ce forum sa-mi postez subiectul, asa ca m-am gandit ca aici ar fi potrivit.
ma intereseaza sa stiu unde pot gasi poze si descrierea insignelor de politie din romania, pt ca am cautat pe net si nu am gasit nimic.
de ce va intreb? pt ca acum doua zile cineva a oprit pe un membru al familiei mele pe strada, pretinzand ca e de la politie si i-a fluturat o legitimatie cu o insigna in fata, dupa care a purces la verificarea corporala, evident fara nici un motiv temeinic.
cum pot sti daca acele persoane sunt de la politie, intr-adevar, sau nu, pt ca nu aveau nici uniforma corespunzatoare si nici o masina obisnuita.
vreau sa depun plangere la politia si vreau sa stiu mai multe inainte de a depune plangerea.
va multumesc.