avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate IonutGheorgheLad

Activitate IonutGheorgheLad

Discuție Reabilitare
Buna ziua! Se poate face reabilitare pentru o amenda administrativă primită in urma scoaterii de sub urmărire penală inbaza ART 18*1 la legea 61/1991,ART.2 Alin.1? Va mulțumesc!
In cazierul judiciar pe care eu il scot de la politie nu imi apare nimic, imi apare ca nu sunt inscris in cazierul judiciar, dar in evidentele special operative ale politiei imi apare, care am inteles ca nu se sterge niciodata ! Iar eu am fost in audinta la seful de la arme si munitii si mi-a zis ca nu pot procura avizul de port arma pentru aceasta fapta si pentru ca nu au trecut 3 ani de la comitrea ei si ca prezint pericol public !!! De aceasta am intrebat daca intervine reabilitarea de drept!
Problema este ca eu apar in evidentele special operative ale politiei cu aceasta fapta, iar pentru obtinerea permisului de arma trebuie sa nu prezint pericol social, iar fapta pe care am comiso prezinta un grad de pericol social, de aceea intrebarea mea este, dupa reabilitarea de drept ar trebui sa nu mai prezint acest pericol, si ma repet dupa cat timp apare reabilitarea de drept din momentul scoaterii de sub urmarire sau din momentul patii amenzii?
Va multumesc !
Buna ziua!
Am si eu o problema, in data de 01.10.2013 am fost scos de sub urmarire penala conform art.18^1 CP si mi sa aplicat amenda administrativa in valoare de 1000 lei pentru art. 1,Lg. 61/1991 Rep, art. 2, alin. 1 pct 1 lg 61/1991, intrebarea mea este dupa cat timp pot fi reabilitat de drept, mai exact cand imi exipra aceasta perioada de la data platii amenzii sau de la data mai sus mentionata cand am fost scos de sub urmarire? Mentionez ca aceasta reabilitare imi trebuie pentru obtinerea avizului de port arma de vanatoare.
Va multumesc!