Multumesc pentru raspuns! Partea proasta este ca deja imi anunta prietenii, prietenii comuni ca va face tot posibilul sa ia fetita la el in SUA pe motiv ca eu nu am o casa etc. Tin sa precizez ca nu am o casa pe numele meu, dar am un job stabil care chiar daca nu este remunerat cu 10000 de dolari ca si al lui, e un job care asigura un venit stabil. Mi-e frica de acest aspect...
Am o fetita cu un cetatean american, dupa o cearta din timpul sarcinii, a disparut complet, el fiind in SUA, iar eu in Romania, si am aflat ca s-a casatorit in timp ce eu eram insarcinata, iar dupa efectuarea unu test ADN, s-a angajat sa trimita pensie alimentara si sa treaca fetita pe numele lui. Timp de un an si jumatate, a trimis acea suma de bani cu mici intarzieri si a vizitat-o de doua ori pe fiica mea. Anul trecut, de ziua fiicei mele, mi-a dat vestea ca fiica mea are un fratior. Intre timp, am aflat ca acel fratior este de fapt adoptat, iar el dorea cu orice pret sa imi mint fiica cu privire la fratele ei si sa nu ii divulg secretul. I-am explicat frumos ca oricum amandoi copiii sunt foarte mici pentru a le spune minciuni sau adevarul si sa lasam ca timpul sa decida. Am avut cateva discutii aprinse legate de acest subiect si de nedreptatea pe care i-o face fetitei mele prin simplul fapt ca o viziteaza foarte rar, ca nu cere sa o vada pe skype si ca eu trebuie sa insist mereu cu cateva zile inainte, sa ii trimita a 20 a parte din salariul lui. Au trecut trei saptamani de cand trebuia sa depuna banii in cont si inca nu i-am primit. I-am explicat ca daca va disparea din nou din peisaj, il voi cita in instanta. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca nu exista un ordin judecatoresc cu privire la obligatiile lui, inregistarea fiicei mele facandu-se de ocmun acord, stabilirea sumei, la fel. Precizez faptul ca imi permit sa imi cresc fiica si singura, dar nu mi se pare corect cum procedeaza. Fiica mea are aceleasid repturi morale, emotionale si financiare ca si fratele ei adoptat. Va rog sa ma ajutati!