Parintii mei sunt casatoriti a doua oara. Apartamentul in care au locuit a fost cumparat de mama cand era divortata de tata. Dupa ce s-au casatorit a doua oara, au vandut apartamentul si s-au mutat la casa. Deci mama a pus bani de pe vanzarea apartamentului si tata a luat un credit din banca pt diferenta. Creditul inca nu este platit in totalitate. Problema este ca tata ii face zile grele mamei. O inseala , bea, o provoaca la scandal si cara tot felul de lucruri nefolositoare in curte, facand din acesta un depozit. Eu si familia mea locuim cu ei. Daca as pleca mi-ar fi frica sa o las pe mama acolo.Am facut si cateva imbunatatiri minore la casa si vroiam sa o mansardez , dar mi-e frica sa fac acest lucru pt ca ma ameninta ca ma scoate din casa cand vrea el. Copiii mei asista foarte des la certurile dintre ei sau dintre el si mine. Imi spune foarte des sa plec, ca nu sunt copilul lui ... nici eu nici fratele si sora mea...
Am 3 intrebari...
1. In caz de divort au drepturi egale parintii la casa? Din cate stiu eu, el nu are nici un drept la casa pana nu isi achita toate ratele la banca.
2. Pot sa preiau eu ratele si sa-l desagubesc pt ratele deja achitate de el?
3. Cum poate mama sa-l potoleasca si sa-l faca sa nu m-ai aduca gunoaie acasa.
Multumesc si astept cat mai multe sfaturi