Avand in vedere ca detine contractul de vanzare cumparare si toate documentele motocicletei, ar putea sa o inscrie la primarie pe numele lui sa plateasca impozitele pt perioada detinuta, dupa care sa pot face inscrierea pe numele meu!? oare ar functiona in situatia aceasta!?
Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema.
In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai buna pentru plimbari relaxante). Dupa lungi cautari am gasit ceva pe gustul si necesitatile mele chiar in orasul meu, insa acum intru in datele problemei si stau in felul urmator:
x - un baiat din Bucuresti
y - vanzatorul din orasul meu care detine motocicleta in baza unui contract de vanzare-cumparare (intre acesta si X)
z - eu
Eu vreau sa cumpar aceasta motocicleta de la Y , acesta a cumparat la randul lui motocicleta de la X din Bucuresti, in baza unui contract de vanzare-cumparare , dar Y nu a inregistrat la primarie si nu a inmatriculat motocicleta pe numele lui fapt pt care a circulat asa cu ea (in acte apare numele lui X). Intrebarea mea este ca in momentul in care cumpar aceasta motocicleta trebuie sa ajung sa il caut pe X din Bucuresti, sau pot face toate procedurile legale cu Y avand in vedere ca acesta este proprietarul bunului, si ce acte ar trebui sa cer de la el pe langa talon, cartea motocicletei, asigurare, itp....?
Multumesc anticipat si mii de scuze daca am gresit locul postarii!