buna dim! multumesc pt. raspunsuri, dar vreau sa revin cu mici explicatii:
1. administratorul a incheiat contractul de prestari servicii in numele firmei sale, dar semneaza chitantele cu numele lui, este legal daca nu apare si sigla firmei pe liste etc.?
2.multumesc - m-am lamurit
3.asta e ca nu pot face nimic personal, dar un grup de locatari ne-am organizat cu o plangere la primarie si sa vedem cum ne ajuta ei daca pot participa la o viitoare sedinta ca sa nu ne mai certam, dar nu prea cred.....
4. lista de intretinere a fost afisata chiar la 20 de zile dupa ultima din luna apr. desi toata lumea s-a revoltat, nimeni nu a facut nimic, eu banuind ca admin. acopera datoriile ANAF DE STINGERE PRIN FORTAREA PLATILOR LA FURNIZORI.
Problema este ca citind pvurile din regisrul de pv al sedintelor in luna sept. 2016 s-a cerut predarea registrului cu penalitati, cu fondul de reparatii etc. de catre dna contabil CECCAR, INCA DIN LUNA SEPT. 2016, DAR NU NE-A INFORMAT NIMENI DESPRE ACEST LUCRU. Este legal? Desi in luna feb. 2017 s-a instituit un fond pt. o expertiza contabila, care sa fie suportat de cel gasit vinovat, cum pot sa aduc la cunostinta CEXULUI DACA TOTI SE RETRAG?
Buna ziua! Avem la Asociatia de proprietari o problema serioasa, dupa demiterea contabilei recunoscuta la CECCAR. Adica, in perioada ian. 2014 - noi. 2015, contabila respectiva a incasat valoarea cotelor de intretinere, punand-o pe propria fiica sa o inlocuiasca la casierie. Personal i-am atras atentia de cateva ori in ce mod a nominalizat o ruda din familie a devenit brusc extrem de violenta verbal. Dar asta e nimic fata de faptul ca in plina iarna noi. 2015, cele 76 de apartamente de pe scara au ramas fara apa calda si caldura. Presedintele de atunci ales inca din 2003, nu semna nici macar listele de intretinere, desi aveam datorii la un ap. in valoare de aprox. 20.000 roni nu a luat nici o masura de recuperare decat s-a multumit ca si dna contabil sa jigneasca pe toata lumea. In sfarsit un grup de proprietari ne-am organizat, am semnat o plangere la primarie si asa am reusit sa inlocuim fosta conducere....
Dar acum incep adevaratele porbleme cu dna contabil CECCAR: noul presedinte nu a avut de ales si in COMITETUL EXECUTIV A FOST VOTATA SI ACEASTA DNA DESI ExISTA SUSPICIUNEA UNEI INSELACIUNI, DEOARECE IN LUMA MAI 2016 ANAF-UL A BLOCAT CONTURILE A.P. Dul presedinte in fiecare sedinta cu CEx a mentionat si in registrul de pv ca aceasta dna NU ISI PREDA BALANTA CONTABILA, REGISRUL DE CASA ETC. A facut un simplu calcul din care rezultase un deficit de 8000 roni si un fond de rulment lipsa de 20.000 roni. Dul nu a mai rezistat si in luna feb.2017 si-a dat demisia, lasand CEx preluarea atributiilor, iar dna contabila a refuzat sa semneze pvul. Atunci dupa 90 de zile din proprie initiativa am organizat o sedinta cu 20% prezenta dar NICI UN MEMBRU AL ceX NU A PARTICIPAT!X-( Deci am repetat tot eu asumandu-mi o alta sedinta la care au fost 20 din total de 76 ap, declarand statutara sedinta, numai ca aceasta dna a combatut pe toata lumea si nu s-a ales nici un presedinte, CEx nou etc.#-o Intrebari:
1. administratorul angajat in numele unei firme are voie sa semneze in nume propriu fara siga firmei?
2. cum sa procedez daca nu se iau masuri privind scurgerile de apa timp de 10 ani de la subsol fara un presedinte sau mai rau, fara decizia CEx existent?
3. dnul administrator SI-A PERMIS SA ISI IA CONCEDIU- ATI AUZIT BN- CONCEDIU FARA A SPECIFICA DE CARE (NASTERE, FARA PLATA, BOALA ETC.) in zilele de 06,08,13 iun. 2017 dupa numai 3 luni de activitate, oare daca nu exista vointa cum pot sa ii cer socoteala ca proprietar simplu?
4 acelasi administrator in luna mai a afisat fara nici un consult cu locatarii lista de intretinere la 20 de zile - este legal?