avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaOnu

Activitate MihaelaOnu

Buna ziua, avem nevoie de o recunoaștere a unei hotărâri de custodie obținută în Italia, care ar fi tariful acestei reprezentări?
Părinții sunt romani, rezidenți în Italia, copil a rămas cu tatăl, hotărârea e obținută de ceva timp.
Tatăl e in Romania si doreste sa finalizeze această formalitate, însă a primit tarife foarte diferite.
Cu alte cuvinte mai simple, ce ar trebui sa faca fratele meu, sa vina in Romania doar pentru traducere si legalizare?
Imi cer scuze, dar nu am inteles.
Multumesc anticipat
Cu alte cuvinte mai simple, ce ar trebui sa faca fratele meu, sa vina in Romania doar pentru traducere si legalizare?
Imi cer scuze, dar nu am inteles.
Multumesc anticipat
Buna ziua ! Fratele meu a obtinut custodia baiatului, in detrimentul mamei care nu mai e de mult in viata copilului. Conform ambasadei el trebuie sa mai obtina o verificare a acestei hotarari, la un tribunal din Romania. Dar nu stim exact cum sa procedam. Textul suna cam asa ; In cadrul procedurii de recunoastere in Romania a hotararilor straine, instantei competente ii revine doar sarcina de a verifica indeplinirea conditiilor prevazute la art.1096 si 1097 din Codul de procedura civila, fara a proceda la examinarea in fond a hotararii straine si nici la modificarea ei;actul jurisdictional care stabilestre reprezentantul legal al minorului si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti este hotararea judecatoreasca straina, si nu cea romana.

In consecinta, este necesara prezentarea atat a hotarârii judecatoresti straine (insotite de o traducere legalizata) cat si a hotarârii judecatorestri de exequatur.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!!
Buna ziua!

Am nevoie ca un avocat/jurist se se uite peste un antecontract ce tocmai l-am primit de la dezvoltatorul de unde imi iau apartament. Ma puteti indruma ? Cineva de aici de pe site ma poate ajuta? Multumesc!