avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru19

Activitate Dumitru19

Buna ziua!

Revin, pana la urma, cu problema mea. Faptul ca vecinul nu are jgheaburi si astfel apa ajunge pe terenul meu, m-a lamurit. Pentru asta ma voi adresa Primariei(slabe sanse de rezolvare aici, intrucat vecinul si-a construit casa ilegal, dand probabil spaga, neurmând pasii corecti pentru obtinerea avizelor necesare...) si Inspectoratului de Stat in Constructii.

Dar cum ramane cu apa ce se infiltreaza pe terenul meu? Totul a inceput acum o saptamana, când am vrut sa plantez pe teren cativa chiparosi , la 1 m de gardul cu vecinul, in dreptul casei lui. Când am inceput sa sap gropile de plantare m-am trezit cu un pamant imbibat cu apa, la 3 dintre gropi pamantul era deja partial negru, iar apa avea un miros neplacut. La scurt timp dupa ce sapam, in gropi se acumula apa pana la aproximativ 10 cm de suprafata solului. Am continuat sa sap aceste gropi ca sa vad cat de intinsa este zona cu apa care stagneaza.. Am ajuns sa vad ca pe o suprafata de 30 m2 apa stagneaza in astfel de gropi, mergând spre interiorul proprietatii pana la 2-3 m distanta. Mentionez ca solul este foarte usor drenabil. De asemenea nivelul solului in zona respectiva este usor mai adancit decat curtea vecinului, cu aproximativ 10 cm. Am instiintat vecinul despre problema ivita,dar el a mentionat ca e posibil sa se fi scurs dintr-un furtun de irigatii. Intre timp, am testat apa la un laborator specializat, iar analizele indica fara dubiu ca este apa menajera, avand cantitati ridicate de detergent, plus o multitudine de indicatori ce indica apa menajera. Consider ca in acest moment din cauza expusa mai sus , sunt impiedicat sa-mi folosesc o parte din teren.

Întrebarea mea ar fi, carei autoritati sa ma adresez, alta decat Primaria, pentru a depista oficial sursa acestei infiltrari,si daca pot actiona in instanta acest fapt, cu scopul de a remedia situatia.
In fine, multumesc pentru raspuns tuturor. Mai clar ca mai sus, nu pot fi.
Sarut mana mult, ynocentta, pentru interventie! Ati intuit corect. La cantitati mari de apa de ploaie raportate la perioada de timp, apa cade pe proprietatea subsemnatului. La ploi linistite, apa cade pe proprietatea dansului , la o distanta de maxim 10 cm de gardul comun(gard de plasa).

Multumesc pentru raspuns, dna avocat! Picatura streasinii ajunge in curtea mea la ploi mai insemnate cantitativ. Altfel, apa cade pe prorietatea vecinului la mica distanta de gardul despartitor(max 10 cm), de unde se scurge pe prorietatea mea, printre gardul de sarma ce ne desparte, dumnealui avand un trotuar din beton, turnat pe toata lungimea casei, cu inclinatie spre terenul meu. Trotuarul este turnat aproape pana la limita proprietatii.
Casa vecinului este P+M , avand acoperisul cu panta cea mare spre mine, inclinat aproximativ 45 grd. Dimensiunile acoperisului , aprox 11/7 (m)
Buna ziua,
De aproape un an am achizitionat un imobil.
Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la limita de proprietate, in dreptul casei vecinului, casa ce se gaseste la 1 metru si ceva, max 1 metru jumatate distanta fata de gardul comun. Sunt convins ca apa se infiltreaza din sistemul vecinului de evacuare a apelor menajere, care , cel mai probabil nu corespunde din punct de vedere tehnic.
In cazul in care ma lovesc de necooperarea vecinului, ce actiuni ar trebui sa intreprind? Caror autoritati ar trebui sa ma adresez/sesizez cu sanse de reusita? Primaria locala nu cred ca m-ar ajuta , mai ales ca vecinul are casa construita fara autorizatie de constructie , in intelegere cu cineva din Primarie.. In plus, apa de pe acoperisul dumnealui se scurge nestingherita tot pe terenul meu, casa dansului nefiind prevazuta cu burlane de streasina colectoare si parazapezi.
Multumesc anticipat pentru raspuns.