Deci tatal meu are 41 de ani lucrati in total (plus armata). 28 pt diverse companii si 13 pt respectiva universitate. Inteleg ca pensia o va primi separat pt cei 28 fata de restul 13, dar ca si ani lucrati sunt tot 41, chiar daca a contribuit pt pensie in doua parti diferite si va primi pensia ca atare.
Sa inteleg, in consecinta, ca pt pensionare se calculeaza doar contributia celor 28 de ani chiar daca el a lucrat in realitate peste 41?
Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus stagiu militar 1 an si 5 luni. Pe langa asta, are alti 13 ani lucrati in cadrul unei universitati crestine, si am auzit ca ei au alta "bucatarie" de pensii, nu e tot una cu fondul de pensii a statului Roman (ceea ce probabil presupune ca va primi pensie si din partea statului si din partea cultului respectiv pt cei 13 ani lucrati la ei).
Intrebarea este la ce varsta poate iesi tatal meu la pensie. Se cumuleaza cei 13 ani cu cei 28 (plus vreo 3 cati da grupa) pt a se pensiona la 62 de ani sau fiind "bucatarii" separate, nici vechimea nu e luata in calcul pentru pensionare, fiind obligat sa se pensioneze la 65 de ani?
Cei de la casa de pensii i-a spus ca nu are cei 35 de ani lucrati asa ca va trebui sa astepte pana la 65 de ani insa din punctul meu de vedere ar trebui sa fie cumulati pt ca tot munca e, indiferent unde.