Exact doresc eliberarea apartamentului pentru neplata cheltuielilor de intretinere aferente folosirii acestuia. La ,,incetarea contractului'' , la unul dintre subpuncte este specificat,, in cazul in care una din parti nu isi respecta obligatiile asumate prin prezentul contract, cealalta parte este in drept a cere rezilierea contractului , dar numai printr-o notificare scrisa''.. Am inteles ca aceasta notificare o pot face eu, ca si comodant, si trimisa prin posta cu raspuns de primire(?) Iar apoi, in cazul neeliberarii apartamentului sa apelez la instanta de judecata?
Rezilierea unilaterala a contractului se poate face, cu o notificare prealabila, de catre mine, in cazul in care cei care folosesc apartamentul nu-si achita utilitatile, aceasta fiind si situatia de fapt. Trebuie sa obtin o dovada de neplata de la administratie bloc, enel, caldura/apa calda etc.? Sa trimit prin posta notificarea, sa merg la notariat, sau cum?
Buna ziua,
am incheiat un contract de comodat la notariat pentru un apartament cu o familie(persoana fizica) pt. o perioada de 18 luni. De 6 luni acestia nu-si mai platesc utilitatile, adunandu-se o suma de aprox 1200 ron. Care este procedura legala, pasii care trebuie urmati de catre mine pt. rezilierea acestui contract si evacuarea acestora din apartament?