avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate BarbuAlexandruMarian

Activitate BarbuAlexandruMarian

Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am vazut de drumul meu dar acesta a continuat sa ma urmareasca , a intrat in depasire si mi sa pus in fata , sa dat jos din masina si a venit spre mine , in momentul cand a ajuns la usa mea m-am dat jos din masina si nu am apucat sa zic nimic ca a inceput cu agresiuni verbale si fizice , a incercat sa ma loveasca cu pumnii , am reusit sa ma feresc prima data , am reusit si a doaua oara , a treia oara cand ma apucat de tricou si a vrut sa ma loveasca i-am pulverizat spray cu piper in ochi , fiind un spray slab nu si-a facut efectul imediat si a continuat sa ma agreseze fizic , ma lovit in umar si am mai pulverizat odata cu spray acesta reusind sa ma tranteasca jos . M-am ridicat cat am putut de repede si m-am indepartat de acesta , individul sa intors la masina mea si mi-a rupt stergatorul . Ma amenintat ca ma va prinde si imi va rupe capu . M-am dus si m-am urcat repede in masina si am plecat 200 metri mai in fata pentru a suna la politie . A venit politia si am mers la sectia de politie 22 unde am dat declaratie si am facut o plangere penalal , ulterior taximetristul a cerut sa vina smurdul deoarece se simtea rau , precizez ca de la locul incidentului si pana la politie acesta a condus masina, respectiv 3-4 km . Cei de la politie mi-au spus ca voi primi o amenda pentru folosirea acelui spray cu piper .
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1) Am procedat corect folosind sprayul cu piper ?
2) Este sprayul cu piper o arma neletala ?
3) Este legala sanciunea pe care o voi primi pentru folosirea acelui spray cu piper ?
4) Ce ma sfatuiti sa fac mai departe ?

Va multumesc mult !