avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate zumzi2

Activitate zumzi2

As vrea sa stiu daca este permis sau daca este interzis accesul cetatenilor in sala de judecata pentru a asculta procese.
Dar mi se pare extrem de complicat si un pret foarte mare pentru o treaba asa de simpla.
In Europa unde au salarii de 5 ori mai mari, au tarife de 10 ori mai mici ca in Romania pentru acest serviciu, iar totul se poate face pe internet, fara birocratie.

Daca acest serviciu costa asa de scump, inseamna ca stirea despre cadastru gratuit este falsa. [ link extern ]

Chiar singura cale din Romania duce la Moscova ?
O ruda are un titlu de proprietate format din cateva parcele, din care cu multi ani in urma a donat o parcela, si nu imi dau seama daca au fost intabulate toate parcelele sau doar cea pe care a donat-o. Pe titlul de proprietate, cred ca din cauza donatiei, mai apar:

- Timbru judiciar cu stampila (reprezentand Carte funciara)
- Stampila de la Biroul de carte funciara, pe care este completat cu pixul un numar "xxx/xx" , si nu imi dau seama daca acest numar reprezinta
"Carte funciara numarul..." sau "S-a taxat cu..."
- inca o stampila si semnatura
- posibil sa mai existe o anexa la document pe care n-o avem.

Folosind acel numar pot afla pe internet daca este tot terenul intabulat ?
Am gasit o pagina pe care se pot face localizari, dar e necesar numarul cadastral. [ link extern ]

La biroul de intabulari mi-a spus ca trebuie completata o cerere, dureaza 5 zile lucratoare si costa 100 lei. De acea am intrebat despre alternative.