avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Diwy

Activitate Diwy

Multumesc pentru raspuns ! :)
Ar fi o solutie, cu preturi destul de diferite de la un cotidian la altul din ce am observat.

Cele enumerate de mine in primul post sunt acceptate sau trebuie numai unele anume ? :/ (Sincer, chiar nu doresc sa dau niste bani degeaba si sa ma trezesc ca trebuie sa revin cu un anunt)

Anuntul trebuie sa contina numai textul dispozitivului sentintei sau inaintea acestuia sa fie si remarca "Dispozitivul sentintei civile nr..................... - dosar .........................., Judecatoria ............." ?.

M-ar ajuta mult sa imi raspundeti si acestor nelamuriri, va rog ! :)
Va multumesc din suflet !
Buna !
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema careia nu stiu cum sa ii dau de cap.
Eu sunt divortata de cativa ani si, pentru cei doi copii minori, am primit la momentul divortului sentinta pentru pensie alimentara. Intre timp m-am mutat in alt oras. Fiind foarte mica si rar platita de catre fostul sot, in aceasta primavara am dorit sa fie recalculata pensia alimentara. Am deschis proces in noul oras in care locuiesc, judecatoarea nu mi-a admis cererea de trimitere in judecata a fostului sot decat dupa ce am facut o cerere la Evidenta Populatiei ptr precizarea domiciliului acestuia deoarece el nu a raspuns la prima citatie. Am facut acest demers, s-a stabilit un termen si, cand m-am prezentat, d-na judecator m-a intrebat daca stiu unde locuieste paratul mai nou deoarece nu este de gasit nici la domiciliul precizat catre judecatorie de catre Evidenta Populatiei.
S-a dat o sentinta favorabila mie si am asteptat 30 de zile pana sa ma prezint la registratura ptr a fi facuta definitiva si irevocabila. Cand m-am dus la judecatorie mare mi-a fost mirarea cand mi s-a spus ca nu se poate face acest lucru deoarece sentinta trimisa prin posta paratului s-a intors la judecatorie. Mi s-a specificat ca ptr a fi definitiva si irevocabila trebuie sa dau un anunt intr-un ziar national continand dispozitivul sentintei si sa ma prezint cu ziarul ptr a face dovada anuntului la registratura si abia dupa alte 30 de zile hotararea poate sa devina definitiva si irevocabila. Dezamagita de aceasta situatie am mers in singurul loc din oras unde se primesc anunturi (si acelea la un singur ziar national ! :( ). Am ramas muta atunci cand, dupa un calcul, mi s-a spus ca publicarea anuntului ma costa cateva sute de lei bune. Mi se pare foarte mult !
M-am intors la registratura si o doamna de acolo mi-a spus la repezeala ca pot sa si scurtez textul dispozitivului ptr a nu ma costa atat de mult. M-am documentat mai apoi acasa si am inteles ca au fost cazuri cand anunturile au fost publicate degeaba, nefiind admise mai apoi ptr ca erau considerate incomplete.
Din acest motiv va scriu rugandu-va sa ma ajutati. Exista un model anume ptr a redacta in mod corect un anunt cu un dispozitiv de sentinta ? Printre ziarele nationale in care pot fi publicate anunturi si care sa fie si luate in considerare la judecatorie se numara cumva si Bursa, Libertatea, Romania Libera, Adevarul, Jurnalul National (incerc sa gasesc optiunea cea mai ieftina) ?

Dispozitivul sentintei mele arata in felul urmator :

"Admite actiunea formulata de reclamanta X, CNP @#$##$%%$$%%$$$%%, domiciliata in .............., str. ..................,
nr. ......, Judetul ........, impotriva paratului Z, domiciliat in .............., str. ............, nr. ......, Judetul ............
Majoreaza pensia de intretinere stabilita in sarcina paratului prin sentinta civila nr. ...................... pronuntata de
Judecatoria ........., in favoarea minorilor Q, nascuta la data de................ si W,
nascuta la data de ...................., de la cate .......... lei lunar pentru fiecare dintre minore, la cota procentuala
de cate 1/6 lunar pentru fiecare dintre minori ( total 1/3 lunar ) din venitul minim pe economie, incepand de la data introducerii
actiunii (................) si pana la majoratul fiecarui copil.
Cu apel in 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecatoria .....................
Pronuntata in sedinta publica din ...................."

(Am folosit puncte si alte litere in locul datelor reale, dar sentinta arata exact asa)
Anuntul trebuie sa contina numai acest text din sentinta sau se face inaintea sa urmatoarea remarca : "Dispozitivul sentintei civile nr..................... - dosar .........................., Judecatoria ............." ?

Multumesc anticipat pentru un eventual ajutor si sper sa fie bine in cele din urma !