avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Activitate BasarabOlga

Activitate BasarabOlga

Răspuns la discuția Motivare hotărâre
Dna avocat @cazacuIoana,,
Dna avocat @CristinaPaisa,
Pronunţarea a avut loc în luna ianuarie, iar acele "Precizări" au fost depuse în luna iunie. Ele apar cu această denumire pe site-ul instanţei respective (este un proces care s-a judecat în judeţul Argeş, iar site-urile tuturor instanţelor din Argeş au această facilitate, de a putea vedea ce documente se depun la dosar - nu conţinutul lor, ci ce anume reprezintă ele, în cazul de faţă menţiunea fiind "Precizări"). Deci, la cinci luni de la pronunţare la judecătoria respectivă s-au primit acele "Precizări". Există posibilitatea să fie depuse de către judecător sau doar de către una dintre părţi? Eu locuiesc la sute de km de localitatea unde s-a judecat procesul si am grave probleme de sănătate, deci mi-e destul de greu să mă deplasez până acolo, iar ghinionul face ca tocmai în această perioadă dl avocat pe care l-am avut să fie în concediu. Mulţumesc mult
Bună ziua,
Vă rog mult să mă ajutaţi cu lămurirea următoarei probleme.
Am avut un proces care s-a încheiat în urmă cu câteva luni, dar motivarea hotărârii a întârziat să apară. În urmă cu câteva zile, am văzut pe portalul instanţelor că s-a modificat data la secţiunea "data ultimei modificări". Am dedus că s-ar fi redactat hotărârea. Dat fiind faptul că avocatul meu este în concediu, iar eu locuiesc în altă localitate decât cea în care s-a judecat dosarul, vă rog mult să-mi spuneţi, după cât timp de la redactarea motivării, aceasta se trimite părţilor - a doua zi sau după câteva zile (pentru că poştaşul la care este "arondat" blocul meu nu prea îşi face treaba, iar faptul că nu am primit nimic la cutia poştală nu înseamnă că nu a fost trimisă, ci că nu a pus-o poştaşul la cutie).

2) De asemenea, am văzut pe site-ul instanţei unde s-a judecat procesul, că au fost depuse, la câteva luni după pronunţare, nişte "Precizări". Vă rog mult să-mi spuneţi ce ar putea însemna aceste "Precizări", cine ar fi putut să le depună (este posibil ca ele să fie depuse de judecător sau doar de către una dintre părţi?) şi dacă acestea se comunică tuturor părţilor din dosar (precizez încă odată că au fost depuse după pronunţare, dar nu ştiu de către cine).
Vă mulţumesc