buna ziua. as dori sa intreb daca eu sunt in concediu de maternitate de 8 luni ( am optat pt 2 ani), conform noii legi trebuia sa completez si eu ceva cerere? din ce am citit am inteles ca o sa se recalculeze automat pe baza documentelor ce le-am depus la dosar. intreb deoarece azi am incasat tot 1.200 ron si nu suma recalculata. sau o sa dureze recalcularea si o sa intre banii retroactiv?
multumesc de raspuns. dar nu mi se pare corect ca cei care au ales initial 1 an si au beneficiat de 85% din salar acum sa beneficieze in continuare de aceleasi drepturi, pe cand noi care am ales 2 ani sa fim defavorizati pentru lunile in care am incasat doar 1.200 ron. e discriminare.
Buna ziua.eu am un baietel de 10 luni, am optat pentru CCC pe 2 ani. Pana in momentul de fata am incasat lunar maternitatea in suma de 1.200 ron. Din 1 iulie am inteles ca o sa se recalculeze din oficiul, dar intrebarea mea este o sa primim retroactiv si pentru lunile anteroare in care am incasat doar 1.200 ron? am tot citit pe internet si nu se precizeaza nicaieri. dar am observat ca se mentioneaza ca pentru persoanele care au optat doar pentru un an pot sa-si schimbe optiunea ( atunci acolo cei care au incasat 85% pana la un an o sa mearga in continuare tot cu 85%?). Precizez ca poate nu am inteles eu corect din ce am citit de pe internet, dar daca este asa ( cei care au optat pentru un an si au incasat 85%, respectiv mai mult de 1.200 ron si pot sa-si modifice sa mearga in continuare cu 85% pana la doi ani) atunci mi s-ar parea corect sa primim retroactiv si noi ( in cazul meu pe cele 8 luni de cand am intrat in maternitate) diferenta de bani pana la 85%.
Va rog daca se poate sa ma lamureasca cineva. Multumesc