avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate Gabrjel

Activitate Gabrjel

Buna ziua.
Putin context: Tatal meu, decedat in urma cu 17 ani, a avut o fica din prima sa casnicie, iar eu si inca o fica "rezultand" din cea de-a doua. Asta face ca toti trei sa fim frati, diferenta dintre primul copil al sau si ultimii doi (eu si sora mea) fiind de peste 15 ani. La decesul tatalui nostru, au existat niste divergente intre fosta lui familie, prima fica si mama sa, cu care tineam legatura, si familia mea, partenera actuala (mama fiind in concubinaj cu tata) si noi doi, copii, care eram la varste fragede, 8 si respectiv 6 ani. Aceste certuri au dus la incheierea tuturor relatilor dintre familiile noastre, fara niciun contact din partea noastra sau a lor. Tin sa mentionez ca sora cea mare, din prima casnicie, era stabilita in Italia si maritata cu un italian cu care avea 2 copii, cu mult timp inaintea decesului tatalui, iar fosta sotie era in varsta, acum probabil fiind decedata si ea. Eu si cele doua surori purtam acelasi nume de familie cu al tatalui, dar sora cea mare schimbandu-si-l in momentul casatoriei. Intrebarea mea este: caror institutii ale statului roman ma pot adresa pt a "o gasi" pe sora cea mare? si dat fiind sistemul de aici, ce sanse am de a reusi? Tin sa mentionez ca tata avea un apartament in Bucuresti despre care nu stiu ce s-a intamplat dupa momentul decesului si as dori sa stiu daca eu sau sora mea cea mica avem vreun drept asupra sa. Doresc sa-mi cer scuze anticipat daca cumva suna a "telenovela", dar mai putin ma intereseaza apartamentul. Va multumesc.