avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Raicu_Ioan

Activitate Raicu_Ioan

Buna dimineata!
Acum cateva zile am avut un accident in spatele blocului meu. Aproape de unde eram parcat e o intersectie nedirijata. Pe coltul strazii in dreapta mea aveam masini parcate. M-am incadrat pentru a face dreapta, am inaintat in intersectie, cand deodata din dreapta mea incadrat pe banda mea a venit o masina si m.a lovit in bandoul stanga de la bara. Acesta avea si viteza fiindca de la roata fata s.a oprit de abia la roata spate, a tras dreapta de volan( lovitura de pe masina lui pierdandu-se de la indoitura pe fata la zgarietura fina usa spate, bara spate, janta spate) si tot incadrat peste banda mea. Am coborat din masina sa verific avariile masinilor si de-o parte si de alta, cetateanul m-a intrebat cum facem, iar eu i-am raspuns ca o rezolvam prin cale amiabila. Intre timp cetateanul a facut cateva poze rapid masinilor, a urcat in masina, din mers mi-a raspuns ca "300 euro si facem amiabilul". Am ramas socat cum pleaca cu masina sa si-o parcheze, intre timp apropiindu-se o cunostinta de-a mea care vazuse accidentul de la 100 m. Impreuna cu aceasta mergem inspre domn sa ii contest cele dorite, sa ii explic ca nu e omenesc sa ceara bani, acesta plusand ca este avocat, jurist. Da sa plece din nou si ii cer numele si numarul de telefon devenind si mai agresiv si spunand cati 10 ani de lupte a facut la viata lui si sa ma dau din fata acestuia. Ca urmare am plecat la politie la sectia de accidente usoare, unde a continuat sa povesteasca de fata cu politistul constatator ca e avocat si cunoaste colegi de-ai dansului, dand si nume exacte. Am completat fisele si am explicat politistului cum s-a intamplat accidentul. Politistul mi-a dat dreptate pentru cateva secunde pana cand i s-au aratat pozele cu masinile noastre: 2 poze facute langa mine si alte cateva de sus de nevasta acestuia( poze la distanta in care nu se vedea strada de pe care venea acesta si restul intersectiei, ci doar masinile noastre si locul de unde voiam sa fac dreapta). Concluzia domnului politist a fost aceea ca in urma pozelor facute cu telefonul de nevasta cetateanului reiese ca eu iesisem violent in intersectie, ca am depasit mijlocul intersectiei si astfel imi va da amenda si suspenda permisul.
1. Daca fac dreapta intr-o intersectie nedirijata fara sa depasesc axul drumului am prioritate fata de orice masina care intra in acea intersectie.
2. Acord prioritate de dreapta autovehiculelor daca merg inainte sau fac stanga.
3. Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa in instanta, deoarece vreau sa fac contestatie. Am facut poze, filmari cum ca acolo trec lejer 2 masini, plus ca la 10-15 m este curtea unui liceu si ce cauta sa mearga cu viteza.
4. Va rog frumos sa imi spuneti care sunt pasii de a face contestatie si cum voi scrie acea contestatie.
Va multumesc anticipat! O zi buna va doresc!