Mulţumesc frumos pentru răspuns. Ştiu că se poate solicita copie după actul de deces, dar nu am date despre contul in care sunt băgaţi banii. Mama nu mai are casa, şi toate hârtiile despre vânzarea casei sunt la fratele meu. Mi-am pus intrebarea, cum iniţiez succesiunea daca nu am nici o hârtie in mână?
Buna seara! As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu problema noastra. Suntem trei frati. Mama noastra se afla la un camin de batrani, deoarece are boala Alzheimer. Nu am mai putut avea grija de dansa, incepea sa plece de acasa, nu-si mai cunostea casa. Unul din fratii mei a fost numit tutorele mamei. Anul trecut fara stirea noastra a vandut locuinta mamei. Am fost atunci la un notar care mi-a spus ca avea dreptul sa vanda casa. Problema este ca toate actele mamei sunt la el. Atunci el a sustinut ca banii sunt depusi pe un cont. Noi restul fratilor nu avem nici un act despre acesti bani. Fratele nostru care este tutorele mamei nu mai vrea sa vorbeasca cu niciunul din noi. Vroia sa-mi interzica s-o mai vizitez pe mama la caminul de batrani. Directorul caminului mi-a spus ca l-a rugat sa-mi interzica accesul in camin. Din fericire directorul i-a raspuns ca nu poate sa faca asa ceva. Spuneti-mi va rog ce se poate face in acest caz? El avand toate actele, in cazul in care mama decedeaza noi nici nu putem inainta succesiunea. Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.