avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Silv85

Activitate Silv85

Răspuns la discuția Evacuare chiriaș


Cabinet avocat BELCIN MANUEL a scris:

Daca refuza sa primeasca notificarea de denuntare unilaterala, veti apela la procedura de comunicare prin agentul procedural al unui executor judecatoresc; procesul - verbal de comunicare incheiat de acesta este suficient pentru dovada comunicarii notificarii de denuntare unilaterala, necesara in cazul unui proces de evacuare. Daca ati inregistrat la ANAF contractul de inchiriere, acesta are putere de titlu executoriu si mergeti direct la executorul judecatoresc pentru recuperarea chiriei neachitata.

Va mulțumesc mult pentru răspuns. Sper totuși sa primească scrisorea recomandata, dar cum trebuie sa fac aceasta scrisoare? Doresc sa nu existe interpretări in privința continutului scrisorii, adică sa nu zică ca i-am scris altceva.
Răspuns la discuția Evacuare chiriaș

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca nu a platit chiria atunci notificati-l printr-un executor judecatoresc sau printr-un cabinet de avocat conform procedurilor din art. 1039 si celelalte C.Pr.Civ.


Nu pot face asta dacă nu trec 90 zile de neplata. As dori sa denunț unilateral contractul, dar cum pot face asta dacă el nu ridica recomandata?
Buna ziua! Am închiriat un apartament in numele surorii mele. Eu am procura, dar pe contract nu am specificat acest lucru deoarece a fost făcut la o agentie imobiliară și au trecut direct numele proprietarului, adică sora mea. După 2 luni in care chiriașul nu a plătit și nu a răspuns la telefon doresc sa îl dau afara. E o persoana pe care mi-a băgat-o pe gât agenta și nu o mai dorim in apartament.
In contract am specificat ca modalitate de terminare a contractului:
prin denuntarea unilaterala a Partilor, astfel:
a. Locatarul poate solicita in scris terminarea anticipata a contractului de inchiriere cu un preaviz de 1
(o) luna calendaristica. Terminarea anticipata a contractului de catre Locatar duce la pierderea
tuturor garantiilor depuse de Locatar conform Art. 13;
b. Locatorul poate solicita in scris terminarea anticipata a contractului de inchiere cu un preaviz de 1
(o) luna calendaristica. In acest caz, Locatorul renunta la chiria cuvenita pe perioada preavizului.
La articolul 33 am precizat: Art. 33. Reclamatiile referitoare la executarea contractului, ca si corespondenta dintre parti se va face in scris (proces verbal, scrisori recomandate cu confirmare de primire etc.), pentru Locator la adresa mentionata in descrierea partilor si pentru Locatar pe adresa Bunului Inchiriat.
Cum ma sfătuiți sa fac? Dacă chiriașul nu o sa ridice recomandata eu ce pot face ca sa înceteze contractul și sa îl pot da afara?
Având in vedere ca proprietarul (sora mea) nu a semnat nimic și despre procura nu este scris nimic in contract se poate face ceva?
Va mulțumesc mult!