avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_901

Activitate mihai_901

Răspuns la discuția Desfacere contract de munca
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Referitor la ce ati mentionat in mesajul anterior.Dupa 6 zile de la refuzul meu de a semna decizia de demisie am primit astazi o decizie de incetare a contractului de munca temporara,notificare in perioada de proba, fara ca eu sa fiu de acord,adica partile comune.In sensul acesta poate fi vorba de un abuz,incalcarea unei reguli?Se poate ca ei sa ma demita pur si simplu fara ca eu sa pot semna decizia respectiva? As putea actiona in instanta pentru apararea drepturilor mele?
Contractul de munca este incepand cu data de 28.06.2016 pana la data de 29.09.206.
Ieri pe data de 13 m-au chemat la munca sa semnez o decizie de de incetare a muncii de comun acord ceea ce nu imi convine pentru ca mi se confirmase tot ieri ca am fost demis nu si ca am cceptat de comun acord sa demisionez.Am refuzat sa semnez actele si am cerut un salariu compensatoriu.Ei acum sunt obligati sa m-a demisioneze pentru ca asta le ramane de facut nu?...daca merg la ITM sa fac o reclamatie mai pot obtine ceva din toata chestia asta?...Cine are mai multa dreptate eu sau angajatorul?.In contract nu scrie ca mi se ofera salariu compensatoriu dar pana la urma de ce e facut contractul pe 3 luni si ei au dreptul sa te dea afara precizand ca ai fost in perioada de proba de 15 zile fara sa primesti nici o recompensa salariala sau beneficiu de pe urma acestei demisii?
Buna ziua! Am fost astazi la munca de dimineata si dupa ce am semnat condica seful de tura mi-a spus ca trebuie sa parasesc fabrica unde lucrez si sa vin dupa amiaza la schimbul 2 ca sa semnez decizia de incetare a muncii.Mentionez faptul ca nu mi s-a comunicat sau dat nici un preaviz innainte de concediere ci doar am intat si m-au si dat afara in aceeasi zi adica astazi 13.07.2016.Cand am ajuns innapoi la munca in jurul orei 15 am fost pus se semnez decizia de incetare unde prevedea de comun acord incetarea contractului de munca,lucru ce nu mi-a convenit pentru ca eu nu am fost de acord sa parasesc locul de munca ci ei m-au concediat pe nedrept spunandu-mi ca sunt in perioada de proba adica de 15 zile .Contractul este pe o perioada de 3 luni determinat.Nu am vrut sa semnez actele de demisie si am plecat furios,cerand salariu compensator ,plus drepturile care mi se cuvin.Au spus ca imi trimit decizia prin posta.In mod normal ei trbuie sa ma concedieze si eu sa imi primesc banii pana la terminarea contractului de 3 luni .Cum as putea sa procedez in continuare ca sa imi rezolv problema in cazul in care refuza sa imi plateasca firma datoria ?