avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate OanaelenaDumitru

Activitate OanaelenaDumitru

Răspuns la discuția Stimulent insertie 2016
Buna ziua,

De azi de dimineata tot citesc si rascitesc legea, si raspunsurile celor de la arges.prestatiisociale.ro . Am sunat a doua oara la ei, cu legea in fata si primesc acelasi raspuns, ca am iesit din plata la data de 13 Iunie si ca nu voi mai beneficia de stimulent pana la varsta de 3 ani.

'Prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție se aplică și în cazul persoanelor care la data de 1 iulie 2016 se află în concediu fără plată sau realizează venituri profesionale pe perioada denumită “luna celuilalt părinte”. Aceste persoane, pentru a beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție trebuie să depună cerere și acte doveditoare privind realizarea de venituri supuse impozitului, la primăria în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința."


Aici e unul din raspunsurile de pe site. Eu chiar nu inteleg de ce nu ma incadrez.
daca dumneavoastra ma puteti lamuri , va multumesc din suflet .

O zi frumoasa si inca odata, multumesc !
Răspuns la discuția Stimulent insertie 2016
Multumesc mult pentru raspunsuri. Eu nu vreau sa reintru in crestere si ingrijire copil , as dori prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de insertie daca acest lucru e legal.
Din ce am inteles de la dumneavoastra as putea beneficia de acordare a stimulentului pana la varsta de 3 ani cu acte doveditoare a realizarii de venituri supuse impozitului insotita de o cerere. Am inteles bine ? Daca voi suna din nou la AJPIS, imi vor inchide telefonul in nas fara nicio lamurire clara.
Va multumesc pentru amabilitate .
Răspuns la discuția Stimulent insertie 2016
Buna dimineata,

Am sunat la cei care se ocupa cu platile si mi-au spus ca ultima luna, de la 13 iuni la 13 iulie a fost luna acordata celuilalt parinte. Pentru ca eu nu figuram la data de 1 iulie ca fiind in plata stimulentului de insertie mi s-a spus ca nu voi beneficia de stimulent pana la varsta de 3 ani ? Ce imi spun ei e legal ? Daca a fost luna tatalui , nu trebuia ca el sa beneficieze de stimulent ?
Multumesc mult pentru raspuns , o zi frumoasa !
Buna ziua,

Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am?
Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit stimulant de insertie pana luna trecuta, 15.06.2016 suma de 700 ron , stimulent 500+200 alocatie. Astazi, 15.07.2016 , mi-au bagat 411 ron. De ce ? prelungirea pentru acordarea stimulentului nu se face din oficiu ? Mentionez ca pe data de 13 iulie , copilul a implinit varsta de 2 ani.
Multumesc!