avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenZaharia

Activitate CarmenZaharia

Multumesc mult! Da, asa stiu si eu . Pot divorta in Romania doar daca certificatul de casatorie a fost inregistrat si aici, ceea ce nu a fost cazul. Am cerut consultanta in acest sens si Ambasadei Egiptului, de la noi, dar mi-au spus ca nu se ocupa de astfel de situatii. Ca si cum nu ar fi vorba de un cetatean de al lor, In legatura cu religia, nu are nici o relevanta. Nu ar fi moral sa spun motivele pentru care mi-am schimbat religia. Asta e o alta discutie. Oricum, multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Buna dimineata,
M-am casatorit in Egipt , cu un cetatean egiptean. Casatoria a fost incheiata prin avocat , dar am facut personal o cerere pentru inscrierea certificatului si la Ministerul Justitiei de acolo.Problema este ca nu stiu daca sotul meu a continuat procedura in acest sens. In cazul in care a fost inregistrata vreau sa stiu care sunt drepturile mele dupa divort. mentionez ca mi-am schimbat si religia, fiind musulmana, acum. Va rog sa-mi spuneti cum as putea eu divorta. Trebuie sa plec in Egipt? Casatoria nu este inregistrata in Romania. In cazul in care divorteaza el, nu pot intra in posesia certificatului de casatorie si nu-l pot inregistra in Romania. Va multumesc !