Am depus cerere la primarie. Functionarul ne-a spus ca nu o sa aflam mai multe detalii decat cele care sunt disponibile pe site-ul primariei. Pe site gasim ca este o notificare de recuperare depusa pe 7 feb 2002 care este nesolutionata si pentru care nu a fost demarat vreun proces.
Ar trebui sa ne facem griji daca, in viitor, primaria solutioneaza favorabil dosarul.
Mai este posibila restituirea in natura?
Am urmatoarea situatie:
- doresc sa cumpar un apartament intr-un bloc construit in 2006 in zona veche a Bucurestiului
- am cautat adresa pe site-ul primariei si am gasit ca exista un dosar de retrocedare imobil cu data februarie 2002. Nu este mentionata nicio solutie pentru acest dosar.
- in actele puse la dispozitie de catre proprietarul apartamentului gasesc: " La momentul dobândirii terenului de catre PERSOANA X era edificata o constructie din paianta aflata în stare de ruina, cu o suprafata construita la sol de 120 mp. si o constructie provizorie cu o suprafata construita la sol de 120 mp., ambele fiind demolate în baza autorizatiei de desfiintare nr. xxx din 2004 emisa de Primaria Sectorului 1 Bucuresti". In istoricul terenului nu este mentionata nicio nationalizare, ci doar un lung lant de succesiuni si vanzari care pleaca din 1922.
- pe terenul blocului nu mai exista alte constructii.
Ar trebui sa-mi fac griji? Ce se poate intampla daca cel care a cerut retrocedarea catiga procesul cu primaria?