avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Activitate StefanVoinea

Activitate StefanVoinea

Răspuns la discuția TVA vanzare auto
Între momentul achiziției și vânzării nu au trecut decât 5 luni deci amortizarea sau devalorizarea bunului sunt aproape inexistente. Prețul de vânzare va fi foarte probabil identic cu prețul de achiziție.
Nu există nici o modalitate de corelare și reglare a TVA ului plătit la achiziție și TVA ul încasat la vânzare pentru a nu ajunge să plătesc 150% TVA?

Radu Varciu a scris:

Depinde cum priviti lucrurile. La prima vedere lucrurile stau asa cum spuneti dvs. Numai ca dvs vanzand cu tva incasati acest tva de la client. Asa ca tva-ul la vanzare este suportat de catre clientul dvs. ( tva la vanzare se calculeaza la pretul cu care vindeti, nu la cel cu care ati cumparat).

Buna ziua,
La achizititia unei masini din UE la care s-a aplicat taxarea inversa am platit 50% din TVA in tara, urmand procedura standard. Daca acest autoturism este vandut ulterior si facturat cu TVA trebuie sa platesc catre stat integral TVA-ul incasat? In acest fel as ajunge sa platesc practic 150% din TVA-ul aferent bunului.
Buna ziua,

Este legal ca o socitetate cu un actionar unic sa factureze lunar servicii catre o alta societate in care persoana fizica este actionar 50% si acolo?
De ex:
Societatea ScA are administrator/unic asociat AdminA
Societatea ScB are administrator/unic asociat AdminB
Societatea ScAB are administratori si asociati AdminA, AdminB
ScAB furnizeaza servicii catre o terta societate ScC si incaseaza lunar.
Este legal ca ScA sa factureze lunar catre ScAB? Sau este considerata deturnare de fonduri sau evaziune fiscala.
Scenariul descris nu vizeaza nici o inselatorie ci distribuirea veniturilor unui contract in societati in care persoanele AdminA si AdminB nu mai nici o legatura (pot intrebuinta banii cum doresc).

Daca acest lucru nu este legal se schimba ceva daca ScAB are ca administratori si asociati ScA si ScB, deci nu persoanele fizice si persoanele juridice.

Va multumesc anticipat.

O zi usoara,
Stefan
Multumesc frumos pentru raspuns.

Cu privire la ultima parte... despre ce incompatibilitati este vorba? Nu cumva voi fi identificat ca evazionist daca firma la care sunt unic asociat este in participatiune cu un SRL la care am contract de munca?
Buna ziua,
Va descriu urmatorul scenariu: o firma beneficiar (denumita in continuare E) semneaza un contract prin care subcontracteaza o firma (VS in continuare) pentru realizarea unor module software. Firma E doreste sa colaboreze cu un singur subcontractor dar interesul celor doi asociati din VS ar fi sa fie doua contracte de colaborare (pentru a tine lucrurile separate si pentru a oferi eligibilitate a doua societati in vederea obtinerii de fonduri neramburabile, creditare IMM etc). Asa dar a aparut urmatoarea varianta: in locul societatii VS apar doua societati V si S care se asociaza (asociere in participatiune), V fiind lider. Intrebarile mele sunt:
- in contractul de subcontractare V <-> E se mentioneaza ceva de asocierea dintre V si S? Sau V semneaza cu E transparent, asocierea urmand sa se rezolve intre V si S (fara stie E).
- se considera ca V subcontracteaza la randul lui (catre S)?
- este legal ca unicul asociat din V sa aiba contract de munca la S?
Ce parere aveti? Orice sugestie sau comentariu este de ajutor.
Multumesc frumos.