avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate InanaI

Activitate InanaI

Bună ziua.

Mamei mele i-a fost respins dosarul de pensionare pe motiv de "temei juridic incorect". Am înțeles ca adeverința ei în care a fost încadrată în grupa II nu este corect întocmită. Ea a lucrat dupa 1990 si în ordinul 125/1990 nu se regaseste meseria de montator film. Deși în adeverinta se mentioneaza: "temeiul juridic al încadrării în gr a II a de munca îl reprezinta ordinul nr 50/1990, art 3, anexa 2, pct 90 (conform ordinului ministrului muncii și protecției muncii nr 125/1990).
Societatea la care a lucrat este dizolvata de ani buni, deci nu are cine sa ii refacă adeverința. Toate documentele societății au fost preluate de o arhivă. Întrebarea mea este: cum se poate obține o adeverința noua?
Sau ce se poate face în aceasta situație?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția ordinul 125/1990 republicat 1994
Bună ziua.
As dori și eu sa vad ordinul 125/1990, întrucât și mama mea are nevoie de el.
Mulțumesc.
Buna ziua!

Va scriu cu privire la un aspect ce deja devinde deranjant. Lucrez intr-o corporatie si se pare ca sefa mea si-a facut un obicei din a ma tine peste program...mai cu seama, acest lucru se intampla de cand am instiintat-o ca sunt insarcinata.
Este normal sa se intample asa ceva? Ce pot face legal?
As vrea sa duc scrisoarea medicala pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore, insa sunt absolut convinsa ca nu va respecta acest program...
Chiar nu stiu cum sa procedez intr-un astfel de caz!
Mentionez ca i s-au mai facut reclamatii la HR, insa pe alte teme.


Multumesc!